Фрийстайл и туринг на Боровец

1
 

Сподели

Shares

Боровец открива сезона си на 17-и декември. Както вероятно знаете, този ще бъде много специален, защото чества цели 120 години от създаването на курорта и без съмнение ще бъде пълен с редица изненади и страхотни събития.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Нов сезон на Боровец

120 години Боровец

Освен за всичко останало, от Боровец за пореден път са помислили и за екстремните фрийстайл карачи и любителите на туринг ските.

Два парка за фрийстайл очакват райдъри тази зима – Промо Парк Бороспорт в по-ниската централна част на Боровец и Сноу Парк Бороспорт, който ще изпита уменията на карачите в горната част на писта „Попангелов”. Сигурни сме, че хората отговорни за построяването на парка, са свършили чудесна работа за пореден път, така че не се колебайте да изпробвате уредите – трасетата са изградени така, че да има подходящи линии както за напреднали, така и за начинаещи.

A-TEAM Winter Cup - Боровец. Снимка: Ева Мария Иво Иванова
A-TEAM Winter Cup – Боровец. Снимка: Ева Мария Иво Иванова

Специално за любителите на туринг ските, този сезон Боровец ще предложи осем маршрута за пантене. Те са своеобразно продължение на стартиралата през лятото нова екстремна линия активности в курорта, които „Бороспорт” продължава да развива в сътрудничество с екипа на Borovets Climbing and Mountaineering –Мартин Маровски и Виктор Варошкин. Ето какво казва Виктор:

„Във високата планина ските и свободата започват с едно и също „С“. Там късаш връзките със сигурността на изграденото и навлизаш в една съвсем отделна сценография от върхове, сняг и тишина. Това е мястото, където спираш да консумираш и започваш да твориш. Свободен си да начертаеш своя собствена линия в непокътнатия сняг и това е вече не просто свобода за движението, а свобода за движещия се.”

Боровец
Боровец. Фотограф: Виктор Троянов

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Толкова завъртяни думи, че се изгуби смисъла на статията. Общо взето, на 17-ти просто заповядайте в Боровец, а дали ще се изненадате…Бог знае…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.