Кола за пътуващи момичета

0
 

Сподели

Shares
Renault Captur
Снимка: Яне Голев

Със Силвия можеш да разговаряш всеки ден и с часове. Просто има толкова много за разказване. Носи със себе си истории от повече от 80-те държави по света, които е посетила и още повече за безбройните часове, прекарани във въздуха. Работи като стюардеса и макар, че предпочита топлото време, казва, че времето прекарвано в планината, докато кара сноуборд, е това, което може наистина да те накара да заобичаш зимата.

Силвия е от момичетата, които можеш да видиш да бързат към колата си, леко притеснени да не би да закъснеят за работа, но само след няколко часа можеш да разпознаеш как спокойно и с нетърпение пълнят догоре багажника с екипировка за зимни приключения. За съжаление, след ден или дори само няколко часа в планината, ѝ се налага отново набързо да се завърне в града, и за да практикува любимите си активност буквално трябва да си „краде” по мъничко време. В тази връзка казва, че обожава cruise control функцията на своя Captur, защото шофирането с автоматично поддържана скорост се превръща в част от почивката и е „страшен кеф”.

Renault Captur
Снимка: Яне Голев

Професията на Силвия е такава, че често ѝ се налага да сменя местожителството си за по няколко месеца. За щастие, понякога полетите на компанията се извършват от България и за Силвия остава малко повече време за разходки в нашите планини и като най-близка до София – Витоша. Едно от най-големите предимства на колата е, че е малка, но повдигната. Така, няма проблем да излезеш с нея извън асфалта, а когато си в града, можеш лесно да намериш място за паркиране. В градски условия, Силвия има още една любима функция на своя Captur – автоматичното изгасване и запалване на двигателя (с натискане педала на газта), когато колата чака по светофари. Системата освен, че предпазва от „скъсани нерви” се отразява положително и на разхода на гориво и естествено и не по-малко важно – отделянето на вредни емисии във въздуха от продължителното чакане в задръствания.

Renault Captur
Снимка: Яне Голев

За човек, който постоянно е в движение и с „големите куфари нагоре-надолу” основна презумпция при закупуването на нова кола е наличието на голям багажник, в който да можеш да побереш всичко необходимо. Силвия казва, че именно това е една от характеристиките, заради които е предпочела Captur пред други SUV автомобили на пазара: „Тази кола хем е SUV, хем е с огромен багажник на две нива, което е много важно за мен, заради постоянните ми пътувания. Освен това купето е доста широко и това беше едно от нещата, които ме спря на тази кола”.

Renault Captur
Снимка: Яне Голев

Въпреки, че заради работата си Силвия е имала възможност да посети редица държави и прекрасни затънтени кътчета по света, казва, че освен, ако не е някое изключително красиво място, няма търпение да се прибере в София. В момента вероятно кръстосва въздушното пространство на борда на някой самолет, но от разговора с нея останахме убедени, че при първа възможност ще се върне у нас, за да се отведе, разчитайки на сигурния си автомобил, до някой от зимните ни курорти за няколко часа сноубординг в планината.

Renault Captur
Снимка: Яне Голев

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.