Шест спорта и едно Renault Kadjar

0
 

Сподели

Shares

Renault Kadjar

Захари Велчев изглежда е от онези хора, които знаят как да оползотворяват свободното си време. За това говорят редицата спортове,с които се занимава. Парапланеризъм, мотопарапланеризъм, паратрайк, моторни шейни, ски и горски, или така наречения ендуро, мотокрос, оформят един доста солиден списък, на който благородно би завидял всеки, смятащ себе си за активен, човек.

Честно казано, чудим се как му остава време да се занимава с толкова много активности навън, макар и само като хобита, когато знаем, че Захари всъщност е собственик на няколко заведения в родния си Самоков, но освен това е и управител на почивната база на НСА в Боровец от цели 12 години. За да съчетава работата си с хобитата, определено има нужда от надеждна машина, на която да разчита по всяко време. Преди да разберем обаче, какви характеристики трябва да притежава един автомобил, за да може да превежда собственика си през зимните условия на българските пътища, питаме Захари коя е любимата му дестинация, на която винаги би поел със своето Renault Kadjar.

Renault Kadjar

„Сега през месец октомври ходих до Турция, Олудениз, за един аерофестивал. Мястото е нещо като „Мека на парапланеризма” и изживяването е уникално. Там бих отишъл по всяко време с колата си. Перфектна е на пътя, изключително стабилна и комфортна за дълги пътувания.” Естествено, Захари е изпробвал колата си и по още по-неблагоприятните пътища между Боровец и Самоков, където постоянно му се налага да шофира в зимни условия. Именно заради предлаганата стабилност и високопроходимост, Захари избира автомобил 4х4. Освен това обаче, той се нуждае от кола, на която напълно да можеш да разчиташ в неблагоприятни метеорологични условия като сняг и дъжд – каквото се оказва е неговото Renault Kadjar.

Renault Kadjar

Като човек, практикуващ активно редица спортове, изискващи сериозен набор от екипировка, Захари се нуждае и от автомобил с достатъчно голям багажник, в който всичко да може да се побере. Притеснено го питаме дали има място за крилото му (защото знаем каква пречка може да бъде невъзможността да стигнеш до старта с личния си автомобил, и то заради липса на място в багажника), но той ни уверява, че няма никакви проблеми: „Сега, когато ходихме в Турция, бяхме натоварили две тандемни крила и в колата бяхме трима човека. Мога само да кажа, че отзад имаше място дори за спане.”

Renault Kadjar

Захари обича да пътува с колата си и на дълги разстояния, а в тази връзка отделя специално внимание на ниския разход на гориво, който автомобилът отчита: „По-икономична кола досега не съм карал, а мога да кажа, че аз обичам да я „настъпвам”. Всеки път, когато тръгваме на пътешествие обаче, една от главните целите все пак е да се разтоварим (активно, разбира се). Затова е много важно и самото пътуване да бъде удобно, което е немислимо с автомобил с прекалено твърда „возия“. Противно на първоначалните очаквания за джип, Renault Kadjar вози меко, а допълнителното му предимство е, че дизайнът е компактен. Така, автомобилът може да бъде паркиран без особени затруднения и губене на излишно време, което може да бъде прекарано в летене например.

Зимата обаче вече настъпва и Захари започва да прави планове за пътешествия, свързани със зимни спортове. Както споменахме, едно от хобитата му, свързани със спорта, е карането на ски, така че не е изненадващо, че следващата дестинация, към която ще поеме с автомобил, е Австрия. По-точно, Захари планира пътуване с цел курорта Капрун и глетчера Китцщайнхорн, а това, освен всичко останало, е една добра идея за всички от вас, които се чудят накъде да поемат в снежния сезон.

Renault Kadjar

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.