Хайде на Белмекен

Има множество възможности за спорт

0
 

Сподели

Shares
Белмекен
Снимка: Високопланинска туристическа база „Белмекен“

В сърцето на планината, на над 2000 метра надморска височина, се намира мястото, на което можем да прекараме едни от най-вълнуващите си зимни (а и изобщо) дни сред природата.

Високопланинска туристическа база „Белмекен” е разположена в красивата Рила и в непосредствена близост до Националната спортна база „Белмекен“, а районът предлага възможности за редица разнообразни спортни активности както през топлите месеци, така и през зимата, когато околността се покрива с най-прекрасния сняг. Именно през предстоящия зимен сезон „Белмекен“ ще бъде едно от най-добрите места за прекарване на свободното време, защото забавленията, които можем да си организираме в околността са цяло множество, а и базата вече е реновирана.

Белмекен
Снимка: Високопланинска туристическа база „Белмекен“

Естествено, няма как да не започнем с туристическите маршрути, които започват или преминават през базата. Освен да се отправим на разходка обаче, от „Белмекен” ни предлагат и още много активности. Така например, това е единственото място у нас, на което имаме възможността да се възползваме от професионалното стрелбище по биатлон и пистата към него, на което не един и двама спортисти от световна величина са се подготвяли за най-важните състезания в кариерите си. Високопланинската туристическа база е и мястото, от което можем да се отправим към различни спотове за фрийрайд, а един от плюсовете е, че от базата предлагат специализиран осигурен транспорт до няколко различни планински върха в района, от които именно да се спуснем за следващата си линия.

Мястото е супер подходящо за практикуване на един от най-атрактивните зимни спортове – сноукайт, така че ако сте почитатели на екстремния спорт, спотовете в близост до базата могат да ви изненадат приятно. Друга възможност за зимни емоции са предлаганите разходки с моторни шейни и естествено – пистата за ски и сноуборд.

„Белмекен” е чудесно място не само за спорт на открито обаче. В базата можем да се възползваме и от условията за заслужена релаксация като се насладим на тонизиращи масажи и руска сауна, а закритият и откритият фитнес са само допълнения, с които можем да оползотворим времето си, макар че се съмняваме, че от толкова много други възможности за спорт, би ни останало време.

Белмекен
Снимка: Високопланинска туристическа база „Белмекен“

За да отпразнуваме Нова година, от високопланинската база ни канят да се възползваме от възможностите, които предлагат. Специално за групови резервации, компании от повече от 15 души, „Белмекен” предлагат настаняване (и възможност за практикуване на всички изброени активности) на празнични цени. Две нощувки, с включен пълен пансион и празнична вечеря, ще бъдат на цени от 140 лева на човек. За тези от вас, които не желаят да се възползват от вечерята, цените са по 40 лв. на ден, на човек. В останалите дни от годината пък, групово настаняване може да бъде направено на цени от 45 лв. на ден, на човек и отново с включен пълен пансион.

Когато пък в планината не е чак толкова снежно, това не означава, че няма с какво да се занимаваме около „Белмекен”. В района на базата има няколко трасета за колоездене, офроуд трасета и пътеки, по които се организират преходи с коне.

Всички актуални новини около базата можете да следите на официалната фейсбук страница тук, а повече информация за възможностите, които „Белмекен“ предлага, можете да намерите в сайта belmeken.net.

Белмекен
Снимка: Високопланинска туристическа база „Белмекен“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.