Каска, която разказва историята ви

Anon Prime Helmet 2017

Сподели

Shares
anon каска
снимка: burton.com

Anon е глобалната марка за снежна екипировка, която предлага едновременно висока защита в планината и стилен външен вид. Като дъщерна фирма на компанията Burton, Anon се придържа към стандарта за иновация в продуктовите технологии и качество без компромиси.

За зимен сезон 2016/2017 Anon предлага на екстремните спортисти защитна каска от бъдещето – моделът Prime (Anon Prime Helmet 2017). Освен че намира перфектният баланс между здравина и тегло (500 гр.), продуктът дава умни решения на други проблеми. Prime е част от мъжката серия протектори, има компактен и изчистен дизайн и се предлага в три неутрални цвята, както и в красиво ярко синьо.

anon prime helmet

Може би най-интересното за новия Prime е системата за „сигнализиране за помощ“ в случай на инцидент. Това е нова технология, наречена Ice Dot, и е създадена с оглед на опасните случаи при загуба на съзнание след удар в главата. Специални сензори следят движенията на каската и могат да разграничат силен и слаб удар. При отчетен голям риск, устройството автоматично изпраща информация към предварително селектиран списък от контакти. Това включва ограничена информация за инцидента и потърпевшия, включително и джипиес координати. Информацията може да бъде изискана и от човек, който е вече на мястото на инцидента, чрез есемес. Изпратените обратно от системата данни включват медицински профил на собственика на каската, който той предварително създава на уебсайта на въпросната технология.

Друга любопитна иновация е системата за защита от удар MIPS System. Вътрешната страна на каската е покрита с материал с ниско съпротивление, който позволява леко приплъзване вътре в нея при сблъсък. Това отнема част от силата на удара. Тази технология е налична и при женския модел каски на Anon, Nova.

Каската е конструирана от два слоя иновативни материали. Горният (endure-shell ®) й дава голяма здравина, а долният (in-mold ®) я прави лека. Допълнително, потребителят разполага с двугодишна гаранция, според която, при сцепване, Anon ще подмени каската с нова, независимо от обстоятелствата около възникналия проблем.

anon prime helmet

След качеството на защитата, отдаваме внимание и на удобството. Prime има 23 различни отвора за вентилация, обединени в една система, която се контролира лесно и удобно, с едно единствено движение. Познатата система при сноуборд обувките, Boa ®, позволява пристягане по цялата обиколка на главата чрез въртеливо копче. Закопчаването под брадичката се осъществява посредством магнити (fidlock®), което го прави функционално и бързо. Финален бонус е специфичният дизайн на каската, който дава удобство при комбинирането й с аудио аксесоари, и платненото калъфче, с функция на термо-слой, което върши полезна работа при туринг или други моменти на висока физическа активност.

Новите модели каски Anon и други от най-модерните зимни аксесоари и екипировка, ще намерите във верига магазини Drop In, официален представител на Anon и Burton за България. Ще ги откриете в София (ул. “Г. С. Раковски” 166А), Банско, Пампорово и Боровец, както и онлайн на dropin-shop.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.