Качество, комфорт и функционалност

В обувките на Lowa

0
 

Сподели

Shares

За да поддържат изграденото си име на лидер в производството на обувки за планина и активности на открито, от Lowa не правят никакъв компромис що се отнася до изработката на продуктите им. Качеството на материалите, използвани за направа на обувките, комфортът, който е основна цел за марката и функционалността на наличните на пазара модели, са трите характеристики, които поставят немската марка сред топ производителите в сектора.

От Lowa казват, че са доволни само когато продуктът, който могат да предложат на клиентите си, е най-добрият. От проектирането до самото „сглобяване” на обувките, в LOWA залагат на най-добрите материали, специалисти и технологии в производството.

LOWA ITALY
Снимка: LOWA Italy

Tiago GTX® Mid са мъжки мултифункционални обувки, подходящи както за разходки в планината, така и за градски условия. Дизайнът им е изработен така, че да бъдат подходящи за спорт на открито, а фокусът пада върху комфортът и перфектното прилягане.

Lowa Tiago
Lowa Tiago

Заради подметката си – Lowa Multicross, обувките осигуряват достатъчно добро сцепление при различни настилки. Освен това подметката е допълнително подсилена в областта на пръстите и петата за по-добро сцепление при изкачване и спускане.

Безспорно едно от най-големите предимства на обувките е ниското им тегло. В същото време обаче, Tiago GTX® Mid предлагат много добра подкрепа за стъпалото и са водоустойчиви – характеристики, които често липсват на леките модели. За водоустойчивостта се грижи мембраната GORE-TEX®, а стабилността е подкрепена от високия профил на обувката, който обхваща перфектно глезена.

Основни характеристики:

Висок профил за по-голяма защита на глезените;
Подсилени зони при пръстите и петата;
Състав:
– горна част – велур, текстил
– подметка – LOWA Multicross
Тегло: 980 гр (размер 42);

Lowa Ticam
Lowa Ticam

Следващият модел на Lowa – TICAM II GTX WXL, са предназначени за преходи в планината. Отново са защитени от проникване на вода в обувката от мембраната GORE-TEX®, която подпомага комфорта при носене дори в лоши климатични условия.

Освен това обаче, обувките са изработени с дизайн, който специално да покрива високите изисквания на марката, що се отнася до комфорта и перфектното прилягане. Горната част на TICAM II GTX WXL използва технологията Flex-Fit, която обхваща глезена, но в същото време запазва гъвкавостта на обувката, така че да не ограничава движенията на стъпалото. Езикът на обувките също е гъвкав и е изработен анатомично, а предната част на обувката е разширена за по-голямо удобство при пръстите.

Lowa Ticam

Специално внимание при изработката на обувките е обърнато на завързването. С помощта на две кукички, пристягането в долната част на обувката може да бъде съответно по-силно или по-слабо в сравнение с пристягането при глезена и естествено, съобразено с индивидуалните особености на крака и предпочитания.

Подметката, на която разчитат обувките е Vibram® Apptrail. Тя осигурява отлично сцепление по разнообразен терен и използва технология на каналчетата за самопочистване, което подобрява стабилността особено при ходене във влажни кални условия.

Основни характеристики:

GORE-TEX® мембрана;
Състав:
– горна част – велур
– подметка – гума Vibram® Apptrail
Тегло: 1640 гр.;

Lowa Laurin
Lowa Laurin

За почитателите на via ferrata изкачванията, Lowa създават обувките LAURIN PRO. Те имат отлично прилягане, а подметката Vibram® Mulaz Approach Pro отговаря за доброто сцепление по комбиниран терен и перфектното закантване при движение по камъни. Горната част на обувката е изработена от велур и заедно със системата за навързване осигурява перфектно обхващане на глезена.

Освен това областта при пръстите и петите е защитена допълнително срещу износване и е подсилена, за да осигурява допълнителна защита на стъпалото.

Водоустойчивостта се гарантира от GORE-TEX® мембраната, която освен това отговаря и за добрата дишаемост на модела. Подметката е снабдена със специалната „зона за катерене” (Climbing Zone) в областта на пръстите за още по-добро сцепление. Както и модела TICAM, така и LAURIN е снабден с анатомичен език за повече комфорт по време на носене.

Основни характеристики:

Подсилени пръсти и пети;
Състав:
– горна част – велур, текстил
– подметка – Vibram® Mulaz Approach Pro
Тегло: 1350 гр (размер 42);
2-Zone-Lacing;

Lowa Tibet
Lowa Tibet

TIBET GTX WXL са обувки за преходи, който осигуряват характерното за Lowa добро прилягане,  a освен това са и издръжливи във времето дори и подлагани на сериозни изпитания.

Доброто прилягане е осигурено от връзките, разположени под формата на хикс, които придържат езика на обувката в стабилно положение и не позволяват на стъпалото да се усуква, което от друга страна предотвратява появата на мазоли и пришки.

За доброто сцепление по разнообразни повърхности и хлъзгави терени се грижи подметката Vibram® Masai с технологията за самопочистващи се грайфери. Както моделът LAURIN и TIBET е снабден със зона за катерене в областта на пръстите за още по-добър контрол сцепление. Глезенът е прихванат стабилно, но в същото време горната част на обувката е гъвкава, за да бъде предотвратено прекаленото пристягане и осигурено свободното движение на стъпалото.

Основни характеристики:

Състав:
– външна част: набук
– подметка: Vibram® Masai
Тегло: 1800 гр. (размер 42);
GORE-TEX® мембрана;

Посочените модели обувки от LOWA, както и други артикули на марката, можете да намерите в магазини Sport Depot и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.