В студените води с Runawave

0
 

Сподели

Shares

Тайната за един прекрасен ден във водата е известна на всички любители и спортисти – подходящи условия и добра екипировка. Неопренът, като една от най-важните части от нея, трябва едновременно да приляга идеално по тялото и да бъде съобразен с температурата на водата.

Наскоро видяхме един от последните костюми на Runawave – уникален, странен, забавен – може да се опише по много начини. С десен на крава, вероятно няма втори като него в целия свят. Правен е специално за един от сърфистите от отбора им, който ще вземе участие в състезанието La Vaca XXL (Кравата) в Испания, което е едно от най-важните Big Wave сърф състезания в Европа

Стискаме палци на Нагай Пунтиверио и дано неопренът с този неповторим десен му донесе страхотни вълни и успехи. Очакваме и снимки от състезанието.

Runawave Кравата Снимката на модел „Кравата“, която виждаме, е част от фотосесия с един от най-добрите български сърфисти – Никола Абаджиев, който също е част от отбора на Runawave.

Ако имате идея как да моделирате следващия си неопренов костюм, уверени сме, че екипът на Runawave са хората за вас. Следвайки идеологията си, те дават богата палитра от възможности за персонализация – от дебелина на материала, през десен до вид наколенки. За тях май няма невъзможни неща и очакват да ги предизвикате с вашата идея.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Персонализирай неопрена си с Runawave.

Важно е да отбележим, че Runawave създават неопрени за различни водни спортове и спрямо техните специфични особености. Така например, на снимката по-долу, освен късата версия на „Кравата“, виждате и специалния модел на марката за уиндсърф. Това, което отличава костюма е, че е почти изцяло гумиран отвън, което осигурява максимално добро предпазване от вятъра.

Runawave

Какъвто и костюм да изберем по цвят, десен или дебелина, от Runawave са се погрижили той да бъде изработен от най-качествени материали, избрани след старателно проучване на пазара. Освен това, от марката дават гаранцията си, че производството на костюмите се извършва така, че да оставя минимален отпечатък върху околната среда, а готовите продукти са здрави, еластични и издръжливи във времето.

Зимата е вече тук и практикуващите водни спортове започваме подготовката на екипировката за студените води. В колекцията на Runawave ще намерите 2 мъжки и 2 женски модела, подходящи за температура на водата под 15˚C. Неопреновият материал, който използват е с варовикова основа и ултра разтеглив, което прави костюмът еластичен, топъл и много комфортен за носене. А също и нанасящ по-малко вреди на околната среда. За областта при гърдите се използва материал от типа Shark skin, а областите на китките и яката са изработени от т.нар. „гладък неопрен”, който осигурява по-плътно прилепване на неопрена към тялото. Освен това всички модели в колекцията са изработени със закръглени шевове за неограничени движения по време на носене. Специално подсилени срещу износване са неопрените в областта на коленете, а подшивката от термо плюш осигурява допълнителна топлина и комфорт в зоната на гърдите и корема. Всички неопрени са снабдени с водоустойчиви ципове, а материята е бързосъхнеща и защитена с UV фактор 50+.

Runawave неопрени за студена вода
Снимки: Runawave

Два готови модела мъжки костюми за студена вода можем да открием в колекцията. Те са налични в по три различни цветови комбинации, но както споменахме, с Runawave всеки сам може допълнително да персонализира костюма си като избере щампа по свой избор, точен размер и дебелина. Научи повече за възможностите за персонализация, които Runawave предлагат тук.

Моделът BOLD е цял костюм, готов за истински водни приключения. Неопренът използва предно закопчаване при гърдите и се препоръчва на средно напреднали и опитни любители на студената вода. Целият костюм е двойно лепен, ушит със скрити шевове и напълно подлепен отвътре (GBS), което осигурява тройна преграда пред студената вода и високо ниво на непромокаемост. Неслучайно костюма е полу-сух. Областта на коленете следва анатомичната форма, така че движенията да бъдат улеснени. Специални дупчици отвеждат попадналата в неопрена вода навън.

Runawave неопрени за студена вода
Снимки: Runawave

BULL е моделът, изработен специално за всички почитатели на закопчаването с цип на гърба. Той се препоръчва за начинаещи и средно напреднали и осигурява перфектно прилягане, благодарение на анатомичната си форма. Както и другия мъжки модел, и BULL е двойно лепен и със скрити шевове с цел минимално проникване на вода.

Runawave неопрени за студена вода
Снимки: Runawave

Естествено, от Runawave са се погрижили и за дамите с още два модела неопрени.

SIRENA е костюмът, подходящ за студена и хладка вода и е за почитателките на закопчаването с цип на гърба. Областта при коленете е оформена анатомично, а както и при мъжките модели, целият костюм е двойно лепен и със скрити шевове. Няма как да не отбележим и чудесния женствен дизайн на модела, наличен в три готови цветови вариации. За максимално добро прилягане на костюма, в областта на китките и коленете е използван ‘гол неопрен’, а за по-голям комфорт материята на костюма се разтяга в четири посоки, както при всички техни модели.

Runawave неопрени за студена вода
Снимки: Runawave

PARALLEL е женският модел, отговарящ на динамиката на смелите дами, които не могат да стоят далеч от студената вода. Съдържащ всички функционалности и особености на мъжкия модел BOLD, неопренът е с предно закопчаване при гърдите и е снабден с отводни дупчици, които да отвеждат попадналата вода навън. Областта на яката е разработена в зависимост от спецификата на обличане и се разтяга допълнително. Областта на коленете е специално проектирана и подсилена, за да гарантира свободното движение на сърфиста и високо ниво на защита от удари.

Runawave неопрени за студена вода

В случай че подбраните комбинации не отговарят напълно на вашата същност и желания, създайте „своя“ уникален костюм, който пасва идеално на тялото и темперамента ви заедно с екипа на Runawave.

Всички модели неопрени за студена вода можете да разгледате в сайта на Runawave.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.