Хартиена колоездачна каска

0
 

Сподели

Shares

Хартиена колоездачна каска спечели тазгодишната награда James Dyson, присъждана за иновативни дизайнерски решения.

Проектът е изготвен от дизайнерката Исис Шифър, която имала за цел да създаде каска с много ниско тегло, която може да се сгъва и пренася навсякъде и да бъде изработена от рециклируеми и евтини материали.

Хартиена каска
https://www.ecohelmet.com/

Пред BBC Шифър споделя: „Когато посещавах нови градове, никога нямах на разположение каска, а и не исках да инвестирам по 30 долара всеки път.”

Каската е проектирана, използвайки структурата на пчелен кошер, която според Шифър е „изключително добра за абсорбиране на удари”. Уплътнена е с материал, който я прави устойчива на дъжд за около 2-3 часа, но въпреки това има определен брой от носения, след който „срокът на годност” изтича.

Печелейки наградата Dyson, дизайнерката получава финансиране, което ще бъде инвестирано в бъдещото развитие и усъвършенстване на проекта.

Въпреки, че каската е тествана в лондонския Imperial College, докато проектът не бъде завършен напълно, не може да се каже дали отговаря на всички стандарти за безопасност. Все пак обаче, решението изглежда иновативно и интересно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.