Крос кънтри маратон купа „Мургаш“: репортаж

0
 

Сподели

Shares

В неделя, 17 октомври, беше дебютът на състезанието „Купа Мургаш“, организирано от младия велоклуб „Маммут“. Цялата седмица не спря да вали дъжд, в неделя рано сутринта отново се сипеше силен дъжд и целият екип на ViVelo беше угрижен дали лошото време няма да развали състезанието или пък да попречи на много от записалите се да дойдат.

За щастие с пристигането в Бухово, където беше старт-финалът, дъждът спря и слънцето успя да пробие облаците и да освети Мургашките баири.

Въпреки сравнително малкия интерес от страна на публика и състезатели, налице беше сериозна битка от страна на най-добрите в България в този спорт. Участие взеха машини като Уотър Клепе (Велоклуб „Мамут“), Тодор Ангелов (КК „Лястовица“), Фьодр Драголов („Drag Racing Team“) и Христина Козарева (КК „Одрински“).
Спонсорираният от ViVelo състезател Уотър Клепе (който беше и един от главните действащи лица при организацията и избора на трасето), закачи на карбоновия си Vivelo m17 стартов номер „1“. След което не изневери на стартовия си номер и успя пръв, с време 1:08ч., да изкачи вр. Мургаш и съответно да стане най-добър катерач. Спускането обратно към Бухово също беше бързо и агресивно от негова страна, свидетелство за което е и броят на спуканите му гуми – 4. Дори тези четири спирания обаче не бяха достатъчни на останалите състезатели да настигнат Уотър Клепе и с време 2:55:46 ч. той финишира първи.

Никой друг не успя да завърши състезанието за по-малко от три часа. Втори след Клепе в категория „Мъже“ с 21:58 минути разлика пристигна Тодор Ангелов от КК „Лястовица“ – Казанлък, а трети остана Райко Стефанов.
При ветераните първо място спечели Фьодр Драголов. Неговото време от 3:35:40 беше и трето измежду времената на всички състезатели. Второто място бе за Анатоли Георгиев (3:48:46 ч.), а трето – за представителя на КК „Исполин“ Габрово Николай Коев.
В категория „Под 23 години“ Филип Драголов („Green Way“) застана на първо място с време равно на това на неговия баща Фьодр Драголов (3:35:40 ч.), втори бе Венелин Маноловски от „Мамут“, а трети – Светослав Терзийски от АК „Планинец“.
Силно представяне за клуба от гр. Варна КК „Алекси Николов“ при „Юноши младша възраст“. Техните състезатели Виктор Колев и Румен Стоянов заеха съответно първо и второ място.
При „Двойки“ спечелиха Николай Костадинов и Станимир Стамболов от „Зарата“.

Всички състезатели бяха доволни и приятно изненадани от добрия избор и маркировка на трасето и не пропуснаха да похвалят Бойко Танчев и Уоутър Клепе за организацията.
Трасето бе с дължина около 45 км. Старт и финал в град Бухово. Участниците трябваше да се справят с изкачването до хижа Мургаш, след което по посока към Чурек, Потоп, Желява и финал. От отзивите на част от участниците стана ясно, че маршрутът им е бил много приятен. Маркировката бе на място, всичко супер! Организаторите се бяха постарали и за най-добрите имаше купища награди. Осигурен бе и безплатен технически преглед за всички.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.