Гуми без въздух

1
 

Сподели

Shares

Какъв е най-бързият начин за проваляне на байк трип? Спукана гума. Особено ако не носим в себе си резервна, помпа и лостче, велосипедното ни приключение може бързо да се превърне в пешеходен преход с колело на рамо (освен, ако не сме специализирани в карането по капла!).

Гуми без въздух
Снимка: Nexo

Именно, за да предотвратят прекъснатите изневиделица колоездачни пътешествия, трима американци създават два нови модела гуми – Nexo Tires и Ever Tires. Това, което различава гумите от стандартните, е липсата на въздух.

Гуми без въздух
Снимка: Nexo

Nexo са гуми, които на външен вид изглеждат почти като обикновените, но вместо с въздух са запълнени с технологичен гумен материал. Те се поставят върху каплите на колелото, а закрепянето става посредством патентована T-bolt технология. Производителите казват, че една гума има живот 5000 км (при средна скорост 30 км/ч и натоварване върху всяка гума от 54 кг) и е перфектна за шосейно колоездене, но не препоръчват използването на гумите по планински пътеки.

Гуми без въздух
Снимка: Nexo

Ever Tires пък, предизвикват любопитство с външния си вид заради надупчената си повърхност. Производителите казват, че тези гуми могат да бъдат използвани в продължение на 8000 км, а тайната за издръжливостта им, както можете да се досетите, е липсата на въздух. Изработени са от полимерни смеси, но не могат да бъдат поставяни към наличните ни капли. При поръчка Ever Tires идват в комплект с капли, спици и венец.

Проектът в момента набира сила в kickstarter.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Здравейте,от къде мога да си закупя гуми без въздух. Предварително Ви благодаря.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.