С каяк до офиса

0
 

Сподели

Shares

Да ходиш на работа с каяк – звучи предизвикателно и трудно постижимо, особено за нашите условия. Но именно по този начин един изобретателен нюйоркчанин завинаги си е решил проблема със задръстванията на пътя.

С кану до офиса
снимка: amiddletonproject

За много от нас сутрешните пътувания са просто страховита необходимост, подправена с натоварен трафик и опасната близост на непознати. Но за Зак Швицки те са блажено бягство от денонощната блъсканица в Ню Йорк. Това е мигът, който предприемачът чака с нетърпение, заради необичайния си начин на придвижване.

„Няма много места в Ню Йорк, където можете наистина да останете насаме със себе си и да не чувате нищо, дори да не чувствате, че наоколо има хора“, казва Швицки.

А и гледката си струва. „Сутрините са много красиви. Ако стана достатъчно рано, мога да видя как слънцето изгрява над мъглата и някъде там се показва градът. Това е идеалният начин да започна деня си“, твърди Зак.

Швицки кара каяк около 20 минути всяка сутрин, за да стигне от Хобокен, Ню Джърси до Манхатън от другата страна на река Хъдсън.

След това дърпа 3-метровата лодка из улиците на Манхатън, докато стигне до офиса си.

С кану до офиса
снимка: amiddletonproject

С кану до офиса
снимка: amiddletonproject

Зак използва алтернативния транспорт вече четири години и не може да си представи да се върне отново към претъпканите и закъсняващи автобуси, лодки или коли.

„Не ми коства нищо – мога да стигна и да си тръгна от офиса, когато пожелая. Освен това, е чудесен начин да съм винаги във форма след часовете, прекарани пред компютъра“, обяснява Швицки.

Не го спират нито дъждът, нито вятърът. Обикновено не се мокри и няма нужда да сменя дрехите си преди работа.

А краят на деня му е също толкова вдъхновяващ, колкото и началото му.

„Да бъдеш там, особено през нощта, е може би най-добрата част от цялото това нещо. Не се чува нищо, наоколо няма жива душа, виждат се само луната и светлините на града. Толкова е спокойно. Най-добрият начин да сложиш край на всеки натоварен ден.“

С кану до офиса
снимка: amiddletonproject

С кану до офиса
снимка: amiddletonproject

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.