Лавинна безопасност през сезон 2016

0


Дата на събитието: 24.11.2016

Сподели

Shares

Лавина
Годишната лекция за лавинна безопасност на Българската асоциация за ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) ще се състои тази година на 24 ноември (четвъртък) на познатото място, 65-та аудитория на Ректората, в Софийския университет. Както знаем, причината да я посетите за пореден път е да си опресните старите знания по темата – зимната планина е сериозна работа и често налага вземането на трудни решения. Всяко парченце полезна информация, прави излизането от тези моменти по-лесно. Лекцията е подходяща не само за екстремните скиори и бордисти, но и за пешеходните планински туристи.

Тази година освен да си припомним основните моменти в подбирането на по-безопасните за каране дни и склонове, ще можем да разгледаме на живо и най-новата лавинна екипировка. Ще можем и да си приберем знанията в джоба и да се връщаме към тях по-редовно, като си купим книжка-наръчник за лавинна безопасност на БАССЕС.

Лекцията, чийто водещ отново ще е Момчил Панайотов, ще започне в 19 ч. Тя ще има и символична такса, на стойност по ваш избор, която ще бъде инвестирана в заснемане на поредица от видео материали на същата тема.

Трябва да отбележим, че за този сезон вече имаше един нещастен случай с лавина в Европа, в района на курорта Хитертукс, в Австрия. Инцидентът, при който загина един човек, е от средата на октомври и стана при изкачване към връх Олперер (3476 м.), в следствие на помитане от снежна дъска.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.