Red Bull Gravity Challenge

Сподели

Shares

Събитията на компания Red Bull отдавна не се съсредоточават строго върху спортовете. Повечето нейни мероприятия са посветени на екстремните спортове, но в портфолиото от събития се срещат писателски конкурси, ескейп стаи, задачи за механици и други неочаквани неща. Единственият задължителен елемент е предизвикателството, а също и забавлението.

red bull gravity challenge
снимка: Red Bull content pool

Тази зима Red Bull България ангажира всички любители-изобретатели с една доста оригинална и трудна мисия, която естествено намесва законите на гравитацията. Нестандартната задача е да се построи „мембрана“, която да запази птиче яйце цяло, след падане от 12 м. Участниците могат да работят в отбор от по трима човека и имат срок за разработка на проекта от един месец. Изобретенията ще бъдат изпитани на 4-ти декември в Национална спортна академия „Васил Левски“, на официалното събитие Red Bull Gravity Challenge. Печелившият отбор ще бъде награден с полет с парапланер.

Странната концепция на състезанието си има вдъхновение – Исак Нютон. По последна информация се оказва, че не удар от ябълка е навела големия учен на мисълта за силите на гравитацията, а такъв от птиче яйце. Нютон е бил „замерен“ от пра-пра-пра дядото на известния бейсджъмпър Феликс Баумгартнер, който поставял световен рекорд по екстремно жонглиране с яйца, докато същевременно лети с балон.

red bull gravity challenge
снимка: Red Bull content pool

Повече за правилата на конкурса може да научите от страницата на събитието във Фейсбук: Red Bull Gravity Challenge Bulgaria 2016.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.