Финал на Red Bull Cliff Diving ’16

0
 

Сподели

Shares

Завършиха Световните серии по височинно скачане Red Bull Cliff Diving.

Финалният кръг от вълнуващата надпревара се проведе в Дубай под светлините на яхтеното пристанище. Това беше първият кръг, който се провежда след залез слънце.

Red Bull Cliff Diving Финал
Рианън Ифлант/Снимка: Dean Tremi, Red Bull Content Pool

Новобранката Рианън Ифланд от Австралия си осигури титлата при жените. Това беше дебютен сезон за скачачката, която обаче показа много добра форма и завърши с пет победи от общо седемте старта в сериите. На подиума към Ифланд се присъединиха сънародничката Хелена Мертен на второ място и Адриана Хименез от Мексико, която завърши челната тройка.

При мъжете пък, финалното класиране изглежда така: Гари Хънт от Великобритания заедма първото място, следван от Джонатан Парадес от Мексико и Анди Джоунс от САЩ на третото място.

Red Bull Cliff Diving Финал
Гари Хънт/Снимка: Red Bull Content Pool

„Брилянтният британец“ Хънт победи отново в Световните серии, след като доминира от 2010 до 2012 и от 2014 до 2016. С най-сложния скок в надпреварата, три победи и четири финиша на подиума, той остави за пореден път своя отпечатък върху спорта. Победителят на деня, Джоунс зае третото място в цялостното класиране, побеждавайки с малка преднина чеха Михал Навратил- на четвърто място. Американецът Стивън ЛоБуе завършва челната петорка за сезон 2016.

Red Bull Cliff Diving Финал
Гари Хънт/Снимка: Romina Amato, Red Bull Content Pool

Тазгодишното издание на Red Bull Cliff Diving беше най-тежкото в историята на надпреварата с оглед на продължителността на сериите – 9 старта за мъжете и 7 за жените. Скачачите показаха уменията си на места в градска среда и естествени водни басейни, а постоянното надскачане на способностите им говори само за развитието на спорта.

Red Bull Cliff Diving Финал
Снимка: Dean Treml/Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.