AdventureConnect

0


Дата на събитието: 10.11.2016

Сподели

Shares

За пръв път в България ще се проведе среща на професионалистите в сферата на приключенския туризъм

Приключенският туризъм е една от най-динамично развиващите се ниши в световния туризъм, със среден ръст от 14 до 20%. Всъщност, той отдавна вече не е ниша, а важен фактор в световното развитие на туризма – с присъствие, изразяващо се в $263 милиарда оборот през 2013 г., според данните на Световната туристическа организация.

снимка: Одисея ин
снимка: Одисея ин

България е една от 10-те най-бързо развиващи се дестинации за приключенски туризъм (според Adventure Tourism Development Index). Затова е особено важно да бъде постигнат един общ подход в развитието на този тип туризъм, така че да бъдат избегнати грешките, и дестинацията да бъде развита като атрактивна и разпознаваема, завладяваща откъм преживявания и креативност.

Целта на срещата е обмяната на опит и знание между всички работещи в или интересуващи се от сферата на приключенския туризъм – природни и национални паркове, приключенски паркове и инициативи, фондации, сдружения на къщи за гости и малки хотели, представители на министерства и т.н. С надеждата, че България ще се превърне в желана дестинация, в която местните общности, природата, хората и техните традиции и културното наследство получават уважението, което заслужават, и печелят от туризма.

Конференцията е организирана от Гергана Николова, представител на АТТА (Adventure Travel Trade Association) за Европа. АТТА е глобална мрежа от бизнеси, организации и медии, работещи за развитието и популяризирането на приключенския туризъм.

Maliovica-15_planinsko-biagane-7

AdventureConnect ще се проведе на 10 ноември от 17 ч. в ARTarea (София, ул. Г.С.Раковски 112). Участието в конференцията е безплатно, но е необходима предварителна регистрация тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.