„Опашката на дракона“ – филмът

Сподели

Shares

На 9-ти ноември ще можем да видим видео дневника на една от най-вълнуващите български алпийски експедиции в последно време, „Опашката на дракона“. Филмът на Руслан Вакрилов, официален фотограф на начинанието и също член на катерачния екип, ще ни направи съпричастни на три алпийски изкачвания в района на Патагония – това на Серо Торе (м. „Рагни“, 600 м., M4 или 5b+), на Поансенот (м. „Whillans-Cochranе“, 550 м., M4 или 5+) и на Ел Мочо (премиера „The approach team line“, 540 м,A2+ или 6c). Първите два върха представляват гигантски скални игли, изискващи смесено катерене – върху скала и лед, и високи малко над 3000 м. Последният е вертикална скална стена, висока 1953 м., и е изкачена в комбинация от свободно и изкуствено катерене.

Патагония, Ел Мочо
Снимка: „Патагония 2015 – Опашката на дракона“

Покрай спортните постижения, ще вкусим още напрегнатите, спрелите и щастливите и изобщо всички моменти, които са част от една продължителна експедиция към подобни места. Героите са алпинистите Мартин Маровски, Виктор Варошкин и Григор Вътев, както и самият Руслан Вакрилов. Видео материалът е заснет с компактен професионален фотоапарат и две екшън камери (формат 4K) на Sony.

ВИЖ ОЩЕ: Фотогалерия от българският маршрут до Ел Мочо, Патагония

Рус има огромен опит и страхотен поглед върху фотографията на скално катерене. Снимките му присъстват редовно в местни и чуждестранни медии, отдадени на темата. До момента сме гледали и два негови видео проекта – документалният филм „Гранитни алпи“ и късометражният Dancing Hip-hop.

ВИЖ ОЩЕ: Руслан Вакрилов – да последваш сърцето си

Премиерата на филма ще се състои в голямата аула на „УАСГ“ от 19.30 ч. Билети, на цена от 9 лв., могат да бъдат закупени от мрежата на Ticketlogic, както и от магазин „Стената“ и „K2 Outdoor“. В края на същата седмица ще може да се срещнем на живо и с участниците, по време на Дни на предизвикателствата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.