По въже през океана

0
 

Сподели

Shares

Да прекосиш океана по въже! Трима авантюристи опънаха слаклайн до останките на заседнал край Канарските острови кораб през 1981 г. От разстояние въжето изглежда невидимо и създава усещането, че ходят по вода.

По въже през океана
снимка: Caters News Agency

Повечето хора виждат ръждясалия, стар кораб като добър фон за поредното селфи. Но Войчех Допиерала, Рубен Перес и Хектор Гарсия съзряха в него нещо друго – възможност да направят зрелищни каскади и, с помощта на слаклайн, да походят по вода. Тримата приятели показват уменията си във всички краища на света, но любимото им място е това корабокрушение край бреговете на остров Лансароте на Канарските острови.

Корабът Temple Hall е построен в Дънди, Шотландия. Пуснат е на вода през 1954 г. Плава до 1981 г., но под друго име – Теламон, кръстен на герой от древногръцката митология.

Войчех, Перес и Гарсия опъват слаклайн между останките и близкото пристанище, и се снимат един друг.

По въже през океана
снимка: Caters News Agency

Войчех, който живее в Лас Палмас на близкия остров Гран Канария, сподели: „Беше перфектен, топъл и слънчев ден, но единственият проблем беше вятърът. Силен и поривист, той направи ходенето доста сложно.“

„Ходенето по слаклайн е само една част от нашата страст. За нас е по-важно да го правим на красиви и интересни места, да проявяваме колкото се може повече творчество и въображение.“

слаклайн над вода, кораб, слаклайн
снимка: Caters News Agency

Слаклайнът е хоби, което става все по-популярно в световен мащаб. Развива се под много различни форми – urbanlining, tricklining, waterlining, highlining. А това, което тези момчета правят, може да бъде описано като windlining – слаклайн при много силен вятър.

По въже през океана
снимка: Caters News Agency
По въже през океана
снимка: Caters News Agency

ВИЖ ОЩЕ: Слаклайн над водопад в парка Йосемити >>

ЗА ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ: Следвай 360° във фейсбук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.