Преносим дом

0
 

Сподели

Shares

Виж света и вземи къщата си със себе си!

преносима къща
снимка: kodasema/paulkuimet.ee

Едностаен „апартамент“, който се сглобява и разглобява за четири часа, завинаги решава проблема на пътешествениците с търсенето на места за нощувки.

Преносим дом
снимка: kodasema/paulkuimet.ee

Иновативната къща с една спалня е дело на естонската компания Kodasema.

Преносимият дом е наречен Koda. Конструкцията е от бетон, а на площ от 24 квадратни метра са разположени още хол, кухня и баня. Всеки, който иска повече пространство, може да купи и прибави към структурата допълнителни модули. Така, за да си направи дом на всяко място, където пожелае, човек ще се нуждае само от свързване към ток, вода и канализация.

Преносим дом
снимка: kodasema/paulkuimet.ee

„Голяма част от качеството на живота ни зависи от това дали нашият дом и местоположението му посрещат нуждите ни. При избора къде да живеем обаче, ние може да поемем рискове и на двата фронта“, казват от компанията производител.

„Къщите и апартаментите не могат да бъдат преместени, но Koda – да. Тя може да бъде поставена навсякъде, не се вгражда в земята, а дизайнът и структурата й позволяват да бъде сглобявана и разглобявана многократно.“

Преносим дом
снимка: kodasema/paulkuimet.ee

Къщата е създадена и с особена грижа за околната среда. Чрез слънчевите панели на покрива тя връща повече енергия към мрежата, отколкото използва, а материалите, от които е направена, са подбрани с мисъл за устойчивото развитие. Например, един модул от девет кубически метра бетон може да се използва отново и отново до пълната експлоатация на един подобен дом.

Преносим дом
снимка: kodasema/paulkuimet.ee

Планът е за момента преносимата къща да се продава само в Естония на цена от 95 хиляди долара.

ВИЖ ОЩЕ: Обиколи света и вземи къщата със себе си >>

ЗА ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ: Следвай 360° във фейсбук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.