Научи се да караш смело

1
 

Сподели

Shares

Организаторите на кампанията „Карай Смело” дават думата на всички, които активно ще взимат участие в нейното създаване и провеждане.

В следващите редове четем интервю с актрисата Елена Телбис, предоставено на 360mag.bg от организаторите на инициативата. Как се развива сюжетът на един филм за градската вело нинджа, какво може да ти се случи, ако кормилото на колелото ти е малко по-отворено и защо да излезеш навън с колело следващият път – разказва Елена Телбис.

Всеки може да се регистрира безплатно за обучението „Карай смело” на karai-smelo.btsofia.com

Карай смело 2016

Колко често караш колело в града и защо използваш този транспорт?

В предстоящите зимни месеци ще оставя колелото по обясними причини, но иначе почти всеки ден карам. Харесва ми, защото се оказва че заедно с карането на колело, извършваш 100 други неща. Хем спортуваш, но си и нащрек, внимаваш с пешеходци, коли, караш по шосето, защото доста често по тротоара има коли… такива работи. Сървайвър.

Как ще опишеш чувството да караш колело в града?

На мен ми доставя удоволствие. Не знам. Понякога като падна лошо ме е страх няколко дни и не искам да карам. Но след това всичко си продължава постарому.

Представи си, че участваш във филм и твоята роля е да си градска вело нинджа. Как ще продължиш сюжета и ще обрисуваш твоя герой? Кои са неговите супер сили?

В този филм градската вело нинжда ще е толкова напреднала, че ще се е сраснала с колелото. Ще спи върху него дори. Всичко. Ще получава предчувствие, че някъде някой колоездач е на ръба да попадне в неприятна вело ситуация (тука малко откраднах с предчувствието от Спайдърмен, ама карай) и ще му се притичва на помощ. На по-късен етап може да отвори училище за вело нинджи, да завладеят града, изхвърляйки 921363728 коли, които караме, ама това на по-късен етап. Общо взето ще бъде един идиотски филм.

Кои са най-нелепите/смешни /поучителни ситуации, с които си се сблъсквала в града докато си била с колелото?

Малко ми е по-широко кормилото от стандартно колело, така да се каже, и понякога карането по тротоара си е доста скандално. Веднъж съвсем леко закачих с въпросното кормило чантата на една възрастна жена и тя може би е придобила усещането, че някой се опитва да й я отнеме. Освободи си чантата от кормилото и преди да осъзнае какво се случва, ме фрасна с нея, а аз от своя страна тъкмо започвах да се извинявам. Не се разбрахме.

Какво ще споделиш и посъветваш хората, които се колебаят дали да карат колело в града?

Не разбирам защо някой би се колебал. Или имаш желание, или нямаш желание. С желание може всичко.

Защо реши да подкрепиш кампанията Карай Смело?

Заради вас, организаторите. Искреното ви желание да научите хората как да станат или как да бъдат по-добри колоездачи в града е зареждащо и смислено. Надявам се събитието да е пълно и да се превърне в стабилна традиция в София. Успех!

За всеки, който иска да надгради знания и умения в градското колоездене, събитието „Карай Смело“ ще се проведе на 22-23 октомври от 12:00 часа на открития паркинг на Сердика Център в София.

Повече за „Карай Смело“ можете да научите тук.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Добре де, защо хората мислят, че да се кара велосипед по тротоара е ок?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.