Естественото състояние на водата

0
 

Сподели

Shares

Be Water е филм на фрийстайл шампиона на ски Боби Браун вече, който можем да видим онлайн по Vimeo. Отново за водата, но този път в единствено състояние – снежна пудра. Видеото запечатва експериментите на биг еър легендата от X Games в необятното беккънтри на Уайоминг и Бритиш Колумбия.

Прекрасна възможност да видим как „стоят“ тройните флипове, не под прожекторите на големите екстремни събития, а на фона на планината. Кадрите са дело на познатото студио Poor Boyz Productions (Twenty, We, The Grand Bizzare).

red bull, боби браун, фрийстайл, ски, биг еър,
снимка: Red Bull Content Pool/ фотограф Mark Welsh

Ако не следите X Games, най-пресният ви спомен за Боби Браун може да е от миналогодишния филм на Matchstick Productions Fade to Winter, където профилът му започва с един много креативен спот в Исландия. Като изключим това, Браун е отдаден предимно на състезателната част от спорта. За последните седем години той има шест класирания в челната тройка на състезания на X Games, в дисциплините биг еър и слоупстайл. Браун представява национания отбор на САЩ по свободни ски на олимпиадата в Сочи.

Във филма Be Water Браун поема една съвсем нова роля – на беккънтри райдър. Тук влиза смислово и заглавието на филма, което е взето от цитат на кунг-фу иконата Брус Лий. Лий ви учи да не заемате само една форма, а да бъдете като водата: „Сипи вода в чаша и тя се превръща в чаша, сипи я в чайник и тя става чайник. Водата може да тече, да капе или да се разбива. Бъди вода, приятелю“. Това прави и доказва Браун в новия си филм – че може да е еднакво добър, както на перфектните препятствия по състезанията, така и на импровизираните спотове в дивото.

Ще видите каране още от Бланкс Гилберти, Арон Блънк и брата на Боби, Питър Браун. Пълната версия на филма е тук:

ВИЖ ОЩЕ: На ски в Боливия със Сам Смути >>

ЗА ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ: Следвай 360° във фейсбук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.