Свържи се

0
 

Сподели

Shares

Да си свързан с нещо е почти толкова важно, колкото самото ти съществуване. Хубавото е, че има толкова много неща, към които можеш да се свържеш – семейство, приятели, общество. Можеш да се свържеш с природата, със спорта, с идея. А, ако не ти се занимава с нито едно от тези, можеш да се свържеш със себе си или да накараш нещо/някой друг да се свърже с теб.

Няма какво да се лъжем, в днешно време си е необходимост да си свързан. Това нагледно разбрахме миналата неделя, по време на състезанието по бягане, когато трябваше да свържем всички от екипа.

MIFI Telenor
Снимка: Страхил Димитров

Новата джаджа на Теленор – MiFi рутер , мигновено те свързва към бързата 4G мрежа на оператора. Нещо повече обаче – устройството е като притегателна за всички, които не искат да остават откъснати от интернет пространството дори за минута, така че ето един лесен начин да накараш някого да се свърже с теб. Най-хубавото е, че чрез Wi-Fi можеш да свържеш към мобилния рутер до 10 устройства – телефон, таблет, лаптоп, за да ползваш мобилен 4G интернет трафик вкъщи или навън. Освен това няма значение дали свързалите се устройства са 3G или 4G, защото самият мобилен рутер е 4G и ти позволява да свързваш други хора към твоя хотспот.

MIFI Telenor
Снимка: Страхил Димитров

В неделя, 16-и октомври, на специално обособено трасе в София, събрахме любителите на бягането за вълнуващото състезание. В него се включиха индивидуални участници, деца и семейства (вижте победителите тук). Супер полезен се оказа Telenor 4G MiFi рутерът по време на събитието, когато нужда от достъп до интернет имаха както водещият и диджеят, така и хората, обслужващи пункта за записване и работещите с измервателните системи за време. За радост на всички тях, интернетът остана бърз и надежден дори когато към устройството се включиха и желаещи да обновят статуса си във Фейсбук. Тоест дори когато към рутера се свързаха десет устройства, той работеше безотказно и на пълни обороти.

MIFI Telenor
Снимка: Страхил Димитров

На пълна мощност или иначе казано – в режим на пълна експлоатация, устройството може да работи в продължение на шест часа, което се оказа напълно достатъчно за нашето събитие. Разбира се, батерията издържа до цели 300 часа, когато устройството е в режим на готовност, така че общата продължителност на времето, в което можем да го използваме, е много по-дълга. А понеже Тelenor 4G MiFi рутерът не е обикновена джаджа, както установихме, тя сама преминава от режим на пълна експлоатация в режим на готовност, за да пести енергия и за да не се налага ние да мислим за това.

Не на последно място трябва да отбележим, че с MiFi можем да се свържем с интернет почти отвсякъде. Първо, заради мобилната 4G мрежа на Теленор и второ – защото можем на вземем устройството абсолютно навсякъде. То е толкова компактно, че се побира в джоба и съвсем няма да натежи на раницата или сака ни, когато пътуваме. Винаги, когато искаме или трябва да се свържем с останалия свят (защото хайде да не се лъжем – следващото ни пътешествие ще бъде някъде далече от всичко познато), можем да разчитаме на малкия мобилен рутер.

MIFI Telenor,  Теленор MiFi рутер
Снимка: Страхил Димитров

Без значение дали сме с караваната край морето през лятото, по снежните писти през зимата, на обиколка из европейските столици (мегабайтите в роуминг зависят от мобилния план) или организираме събитие близо до града, както в нашия случай, MiFi преносим рутер от Теленор е идеалното устройство, което ни помага да се свържем – бързо и удобно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.