Слаклайн работилница

0


Дата на събитието: 22.10.2016

Сподели

Shares

слклайн Gibbon

В случай, че времето ни разочарова и за идния уикенд, на хоризонта се задава едно интересно занимание на закрито, а именно уроци по слаклайн (или балансиране върху лента вързана на разстояние над земята). Това е идеална възможност да се реванширате за пропуснатите възможности от лятото, когато със сигурност сте виждали някои по-активни хора да се забавляват с такава ленти в парка. Другият вариант е да надградите наличните умения, ако вече сте дали шанс на този наскоро навлязъл в България спорт. Five Gibbon High SlackJam ще се състои през целия съботен ден – 22-ри октомври, между 10 и 20 ч. Участието е безплатно.

Един от ръководителите на работилницата ще бъде Людмил Иванов, който е един от първите и най-напреднали практици на слаклайн в България. На локацията – закритият скейт парк на София Five High (ул. „Владайска река“ 4), ще има няколко на брой линии за различни нива на опитност. Лентите за начинаещи ще са поставени на безопасна височина и ще бъдат обезопасени с дюшеци, така че абсолютно нищо да не ви притеснява. Събитието не би могло да се случи без подкрепата на Pik3000, фирмата вносител на Gibon Slacklines, както и тази на домакините Five High.

Слаклайнигът е страхотно занимание за развиване на добър баланс, подобряване на концентрацията, заздравяване на централната опорно-двигателна система, както и за разпускане и социализация с приятели. След овладяване на основното умение за балансиране върху лентата, практикуващите могат да прогресират в две насоки – триклайнинг и хайлайнинг. Триклайнигът се съсредоточава върху изпълнението на различни трикове върху лентата. Хайлайнигът се практикува на височина над земята от поне 15 метра и с помощта на осигурителна лента.

слаклайн Людмил Иванов
снимка: Мартина Карагьозова/ Някъде в София. На лентата: Людмил Иванов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.