Карай смело

0


Дата на събитието: 22.10.2016

Сподели

Shares

Едва ли някой ще отрече, че колоезденето е един от най-бързите и ефективни начини за придвижване в града.

За да излезеш с колелото си в големия град обаче, където страшни автомобили дебнат зад всеки ъгъл, заплашен си от високи бордюри и внезапно изскачащи пешеходци, се изисква известна доза смелост. Най-добрият начин за придобиване на смелост, пък е опитът, защото само той може да се справи с препятствията на градския хаос.

Карай смело 2016

На 22-ри и 23-и октомври ще бъде организирано събитието „Карай смело”. Целта му е да ни научи как чрез подобряване на уменията ни в колоезденето, максимално бързо и сигурно да се придвижваме из града с колело.

Събитието е напълно безплатно и всеки може да подаде своята заявка за участие като се регистрира онлайн тук.

По време на „Карай смело” ще можем да научим някои основни техники за преминаване през различни препятствия като бордюри, стълби, неравности, заобикаляния. Освен това ще има и теоретична част, в която ще се запознаем накратко с правилата за движение, ще получим съвети за избор на маршрут и преминаване през различни типове кръстовища. Специална сесия ще покаже как да окажем първа долекарска помощ.

Организаторите са подготвили редица състезания за начинаещи и напреднали, байктраял демонстрации, както и индивидуално участие през различни обучения като:

– Градско колоездене с инструктор в реална среда (теория и практика);
– Байктраял техники за ефикасно преминаване през градски препятствия (теория и практика);
– Техническа вело грамотност (теория и практика);
– Първа долекарска помощ (теория и практика);
– Правилник за движение по пътищата (теория);

Събитието ще се проведе в Сердика Център, София от 12 часа на открития паркинг (и в двата дни).

„Карай смело“ се организира от спортен клуб „Байктраял София“ в партньорство със Сердика Център, Фондация „София – европейска столица на спорта 2018“ и сдружение „Велоеволюция“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.