Пътуващият цирк на Line Skis

0
 

Сподели

Shares

На всички маниаци на ските или сноуборда поне веднъж им е минавало през главата да загърбят всички задължения и отговорности и да се преквалифицират в ски бъмове на пълен работен ден. Някои и сме го правили. Има една групичка чуждестранни скиори, които дадоха добър пример как се прави това на любителите на тези спортове и това са момчетата от видео сериите на Traveling Circus, или пътуващият цирк на Line Skis.

Поводът да се сетим за тях точно сега е чисто новият им епизод за посрещане на зимата (16 мин.), последният от общо 22 серии и седем сезона чиста проба фрийстайл забавление върху ските. Видеата се разпространяват в Youtube и са гледани от повече от един милион човека. Как от редовни ски разпускачи Уил Весон (Will Weson), Анди Пари (Andy Parry) и Шейн Макфолс (Shane McFalls) се превръщат в рекламни лица на една от най-популярните марки за ски – LINE?

traveling circus, line, ски, видео, Line Skis
снимка: linetravelingcircus.com

Преди осем години Уил Весон, тогава на 22 години, отива при собственика на LINE, Джейсън Левинтал (Jason Levinthal), със следните думи: „Ние не търсим истинска работа. Знаем, че си отворен за странни неща, така че остави ни да правим малко странни неща за теб“. На този етап Весон вече кара Line-ки, любезно и безплатно предоставени от бранда. За да живее мечтания живот обаче, освен ски, трябват и пари. В този ден той и Левинтал се договарят триото да направи пробна версия на замисленото Youtube шоу, в замяна на средства за бензин, които да им позволят да попътуват из източното крайбрежие на Щатите и да заснемат интересни кадри. Резултатът е убедителен, защото в началото на зимен сезон 2008/09 първото авторско филмче пилотира по Youtube под брандинга на Line.

traveling circus line ски филм
снимка: linetravelingcircus.com

Това все пак не превръща Весон, Пари и Макфолс в богаташи – те изкарват следващия сезон, като спят на каучсърфинг и работят сезонни работи. За сметка на това обикалят страната (Колорадо, Юта, Тахо), карат на разнообразни спотове и приключват успешно първи сезон на „Пътуващият цирк“, който включва цели осем, прилично дълги, епизода. „Не беше лесно. Обикновено, има моменти, когато просто не ти се снима, и тогава просто не снимаш. Ние обаче се бяхме навили, че ще успеем с този проект и се насилвахме да снимаме колкото можем повече. Снимането определено отнема част от удоволствието, ако човек просто иска да си кара.“

След пускането на втория сезон, хората вече разпознават героите и следят шоуто с интерес, най-вероятно защото се появява като нещо различно от бюджетните ски филми, идеите за трикове и спотове са страшно оригинални, локациите са винаги нови, поведението е непринудено и наситено с хумор, анимациите и музичката са радващи и видеото се разпространява редовно и безплатно през интернет.

След като в трети сезон Весон, Пари и Макфолс вдигат нивото, като получават от марката пътуващ дом, в който да живеят по време на ски триповете си, малко други неща се променят в следващите пет години на непрестанни пътешествия, споделено каране и отдадени снимки. Шареният и претъпкан със ски екипирвка ван се превръща в мечтаното жилище за много надъхани скиорчета по света. Тъй като сериите документират реалния живот на пътуващото трио – безумните разговори и случки, заедно с веселото каране, сюжетът им е винаги нов и интересен, макар пълната история да се развива вече в повече от четири часа. Обяснението на настроението, което прави всичките епизоди така незабравими, очаквано ни праща към вечната легенда на фрийстайл ските Шейн Макконки. „Никога няма да забравя филма There’s something about McConkey, защото половината от този филм е подигравка със ски спорта или пък изглежда глупаво с единствената цел да бъде така,“ обяснява Шейн Макфолс. Докато Васон и Пари повече карат, Макфолс винаги е основното лице, което снима. „Винаги съм смятал, че хората са наясно, че ските са идиотски спорт. Да кажем, че разполагам със смешен кадър на нечия брада и такъв със сполучлив трик, при монтажа ще сложа първо този кривия с брадата. Това е просто стилът ни на работа.“

Първият епизод на осми сезон на Traveling Circus е заснет във Вашингтон. Приятно гледане!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.