Нов веломаршрут във Варна

0
 

Сподели

Shares

С нов веломаршрут може да се похвали Варна, осъществен благодарение на велоклуб Устрем. Маршрутът е предназначен за начинаещи, като започва под паметника на Почивка и свършва до Юбилейна чешма в района на Аладжа манастир. Маркировката е според велосипедните стандарти – сини триъгълници на бял фон. Голяма част от терена е черни пътища.

Маршрутът дава уникалната възможност да се излезе с велосипед от центъра на Варна почти без пътища с автомобилно движение. Районът на крайната точка предлага приятни поляни с места за пикник и чешма. Трасето минава над паметника на Почивка и през районите Бриз, Свети Никола, Траката, Евксиноград, Виница, Дилбер чешма, а минаването по моста над Фратико дере е атракцията на маршрута.

 

устрем

Официалното откриване на маршрута е чрез велоизлет на 15-ти октомври от 9:30 часа, започващ от спирка „Явор“. Велоизлетът е подходящ за начинаещи велосипедисти, но все пак с някакъв опит и способност да изминат 25-30 км. В края на карането ще има почерпка. Повече за излета във фейсбук събитието тук.

Маркирането на маршрута и събитието е част от проект „Велоразвитие 2016“ на Велоклуб Устрем, финансиран по програма „Младежки дейности“ на Община Варна. Целите на проекта са да се подготвят вело-водачи и организатори на велосипедни събития, маркиране на маршрут, създаване и разпространение на информационни материали за веломаршрутите в района на Варна.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.