Пътешествие във времето с Vintage Sofia

0
 

Сподели

Shares

Щом четете това, значи и вие като нас обожавате да пътувате, постоянно търсите нови преживявания и нямате нищо против да избягате някъде много далече (само с една раница на гръб).

За днешното пътешествие обаче не ни трябва много – само една чудна тюлена пола и лонгборд (е, все пак трябва да се придвижим някак).

Vintage Sofia
Снимка: Ники Стойков – Niky S.

Vintage Sofia е много повече от магазинче за дрехи в центъра на града. Това е работилница, която не просто превръща всички дами в приковаващи погледите стилни модни икони, но и ни изпраща на пътешествие – във времето, когато Хемингуей и Фитцджералд спорят кой е по-добрият писател, когато по улиците на Париж се движат каляски, или когато в Америка момичетата чакат завръщането на любимите си от войната.

Не е нужно повече от един поглед върху дрехите на Vintage Sofia, за да се пренесем някъде далеч – друга епоха, друг град, друга мода…

Vintage Sofia
Снимка: Ники Стойков – Niky S.

Няма толкова голямо значение, че пътуването се изпълнява само мислено, защото е изпълнен постоянният стремеж за пътуване, движение и научаване на нещо ново, докосвайки се до непознати и далечни дестинации. Дори пътуването да е във времето (а имаше някога хора, които казваха, че е невъзможно) и да се осъществява в пределите на мисълта, не е ли по-важно, че по начало сме поискали да тръгнем нанякъде?

Още по-магическо става пътуването с Vintage Sofia, когато за придвижване са използвани лонгбордове. Два свята – един приказен и ретро и един шарен и модерен, се съчетават толкова добре в едно, че е трудно да не се запитаме как така обикновено не съществуват заедно.

Vintage Sofia
Снимка: Ники Стойков – Niky S.

Vintage Sofia възпява града и един от най-ясните белези за фазите на развитие, през които преминава – модата, а когато съчетае произведенията си с един от най-ярките символи на стрийт културата днес – графити изкуството и лонгбордингът, се получава точно това, което сме търсили – свят на елегантността и прецизността от миналото и вълнението и бързите обороти от съвремието.

Vintage Sofia
Снимка: Ники Стойков – Niky S.

Главният виновник за пътешествието във времето е Илка Пейчева. Тя шие най-романтичните дрехи в София, които често са използвани (освен за да отскокнем до отдавна минали години) за клипове и телевизионни формати и е най-верният приятел на любителите на винтидж културата и танцуващите суинг танци.

Ето тук можете да разгледате още от моделите на Vintage Sofia и да се потопите във вълнуващия свят на дизайнерката.

Vintage Sofiq
Снимка: Ники Стойков – Niky S.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.