Дни на предизвикателствата 2016

0


Дата на събитието: 11.11.2016

Сподели

Shares

Дванайсетото поредно издание на най-големият фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология – Дни на предизвикателствата, тази година ще се проведе между 11-и и 13-и ноември. За първи път фестивалът ще се проведе през уикенда, а мястото на тазгодишното издание е аула „Максима” на УАСГ.

Дни на предизвикателствата 2016

В програмата на „Дните” са включени много презентации, лекции, прожекции, както и спортни активности на открито. Специално за събитието у нас пристигат световният шампион по планинско колоездене в дисциплината ендуро – Жером Клеменц, и катерачите Николас Фаврез и Шон Вилянуеба.

Запознай се с Фаврез и Вилянуеба тук.

Николас Фаврез и Шон Вилянуеба ще присъстват на специално катерачно събитие, а почитателите на планинското колоездене ще могат да покарат с Жером Клеменц по специално разработен вело маршрут. На 12-и и 13-и ноември спортните активности, в които ще се включат чуждестранните гости на фестивала, ще се проведат в Боровец, където и любителите на планинското бягане и пешеходния туризъм ще могат да се включат в живописен преход и рън трасе.

Феновете, които биха искали да прекарат вдъхновяващи часове със специалните гости на Дните, трябва да заявят своето желание с предварително записване, което ще бъде отворено до няколко дни.

Дни на предизвикателствата 2016
Жером Клеменц

Освен всичко останало, богата филмова селекция и интригуващи презентации очакват всички посетители на фестивала. Сред акцентите при филмите са късометражният „Way East”, изпълнен с хуманните послания на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за ядрената катастрофа във Фукушима, „Balkan Express”, пресъздаващ белоснежната красота на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю и „A Pure Happiness”, разказващ за вълнуващото пътешествие на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал.

Своите не по-малко вълнуващи разкази ще представят и презентаторите Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин – екип на експедицията „Опашката на дракона”, героите на „Дунав Ултра” и Adventure Sky Run, както и още други приключенци.

Дни на предизвикателствата 2016

Ще бъдат обявени Годишните награди в алпинизма и катеренето и най-накрая ще разберем коя хижа ще се окичи с приза „Хижа на годината”.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ са вече налични в предварителна продажба: онлайн оттук на цена 23 лв. и от магазини „Стената“ на цена 20 лв. В дните на фестивала тридневни билети – 27 лв. и еднодневни – 10 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.