Световни ендуро серии – българското участие

0
 

Сподели

Shares

На 1-ви и 2-ри октомври трима родни колоездачи взеха участие във финала на Световните ендуро серии.

Състезанието се проведе във Финале Лигуре, Италия и в него се включиха над 500 участници от цял свят.

Световни ендуро серии

Българските състезатели, които взеха участие в надпреварата са Иван Колев, Боби Крумов и Добромир Добрев, а тежката и оспорвана надпревара включваше седем специални отсечки, над 100 км интензивно каране с 3250 метра денивелация и конкуренцията на едни от най-добрите колоездачи в цял свят.

Въпреки подготовката и голямата мотивация на колоездачите ни да покажат най-доброто от себе си, състезателите нямаха голям късмет и до място в крайното класиране достигна само Добромир Добрев – 154 позиция. За съжаление, след края на първия състезателен ден Боби Крумов бива повален от силен грип, което не му позволява да вземе участие във втория ден и следователно във финала. Иван Колев, пък е изключен от крайното класиране заради наистина лош късмет – спукана гума в първи и втори етап, падане в пети етап и спукана гума и срязан борд на външна гума в шести етап, което не му дава възможност да продължи към седми етап и следователно – да участва в класирането. (Източник на информация: mtb-bg.com)

Световни ендуро серии
Иван Колев/Снимка: Георги Даскалов

През 2015 година страната ни за първи път имаше свой представител в състезанието – Иван Колев от отбора на Рам Байкс. Иван е един от най-проспериращите родни състезатели, победител в миналогодишното издание на Българския ендуро шампионат, както и временен водач в тазгодишното издание на турнира.

Боби Крумов и Добромир Добрев, пък са двамата подгласници в миналогодишното издание на Българските Ендуро Серии и също много изявени на родната сцена колоездачи с големи умения.

Световни ендуро серии
Боби Крумов

Участието на родните състезатели в Световните ендуро серии се случва със съдействието на Рам Байкс, ЛИДЛ България, Roobar, Harmonika и др.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.