Отборът на Union Bindings с премиерен филм в София

0
 

Сподели

Shares

Отвъд стилните визуални ефекти, с които ни грабва на първо гледане поредният премиерен сноуборд филм Stronger, има още много други подробности, които да заковат интереса ни. Първо, ще видим най-необичайната комбинация от райдъри. Достатъчно е да сложим един след друг сегментите на Gigi Rüf, Torstein Horgmo и Travis Rice, за да разберем какво значи разнообразие от стилове.

Можем да разделим карачите и на рокерите на Capita (Kazu Kokubo, Scott Stevens, Dustin Craven, Phil Jacques, Dan Brisse, Johnny O’ Conner), рапърите на DC Snow (Anto Chamberland, Torstein Horgmo) и класиците на Volcom (Bryan Iguchi, Arthur Longo). Това е пълният комплект отборни играчи на Union Bindings, представени за първи път накуп, в едно и също видео.

Второ, ще видим други локации за каране, освен великанските склонове на Аляска и пудрите на Япония. Голяма част от действието се развива в Европа, в курорти или градове в Австрия, Швейцария, Швеция и Финландия. В програмата е и много стрийт из американските градове, включително Ню Йорк.

Torstein Horgmo Stronger
снимка: Pirate Movie Production/ Torstein Horgmo

Трето, ще станем свидетели на една различна продукция на Red Bull Media House (или ко-продукция), която страни от максимализъм и грандиозност. Вместо това, Stronger настъпва с непретенциозни кадри, съсредоточени изцяло върху карането, интересна визуални елементи и силна фотографска естетика. Тук изцяло заслуга има филмовият лейбъл Pirate Movie Production, които правят общ проект с Red Bull вече за трета поредна година. Това е независима филмова компания, която стартира от Gigi Rüf. От години Pirate Movie гонят определено качество и стил в своите филми. До 2012 г. снимат кадрите си само на лента, по инициатива на главния им кинематограф Flo Eckhardt, който е голям привърженик на аналоговата фотография. След това преминават към иновацията RED, която носи някои сходни кинематографични качества.

Gigi Rüf Florian Eckardt Pirate Movie
снимка: X Games content pool/ фотограф: Carlos Blanchard/ Gigi Rüf и Florian Eckardt

Компанията си има изградено семейство от райдъри, които имат редовно присъствие в годишните им продукции, както и от подбрани визуални артисти. Освен съдържанието на самия филм, Pirate винаги презентират DVD-тата си с авторска книжка с илюстрации и фотографии, вдъхновени от настоящия им проект. Премиерите в базовия град на компанията, Инсбрук, също имат своето специално настроение, тъй като винаги се организират в едно от двете стари кина за лентови филми.

Не е напълно ясно какъв е целият принос на Red Bull по този проект. Една от главните роли е да помагат с разпространението – съответно Stronger ще дебютира на 31-ви октомри по Red Bull TV. Софийската премиера, в бар Switch на 21-ви октомври (петък), изпреварва дори тази в Инсбрук (на 24-ти). Прожекцията ще започне в 21 ч., след което забавата ще продължи с Drum&Brazz с Emil Prize. Томбола ще раздаде три снежни маски на VonZipper. Препоръчваме да се информирате и за играта на Union Bindings Bulgaria във Facebook, за да си спечелите и сноуборд автомати.

stronger сноуборд филм
визия: Red Bull Media House

Вижте още 8 причини да харесаме снежен филм.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.