Четвърто издание на Home Mountain Bike Cup

0
 

Сподели

Shares

Две оспорвани състезания в две дисциплини посрещна Витоша този уикенд като част от състезанието Home Mountain Bike Cup. Планинските колоездачи се състезаваха в дисциплините „Спускане” и „Кроскънтри Олимпик”.

На 8-и 9-и октомври Витоша прие петия, финален кръг от Българските даунхил серии за 2016, както и предпоследния, четвърти кръг от сериите по Кроскънтри Олимпик.

Във финалния решаващ кръг от Българските Даунхил Серии се включиха точно 100 участника от цялата страна, които премериха сили по почти 2-километровото скоростно трасе за спускане от Бай Кръстьо до Драгалевци.

Home Mountain Bike Cup 2016
Победители в дисциплина „Спускане“/Снимка: Concept Creative

Във финалът при мъжете в даунхила най-добро време от 2:23.76 мин. успя да постигне дългогодишният шампион на България – Росен Ковачев, за когото това бе първия златен медал за сезона. След него се наредиха Денислав Ангелов и Валентин Тенев, които се класираха на 2-ро и 3-то място, побеждавайки състезатели с много по-голям опит от тях.

Това не успя да промени особено крайното класиране в сериите, но подсказва за много интересно развитие в следващите издания на турнира.

Home Mountain Bike Cup 2016
Росен Ковачев/Снимка: Concept Creative

При юношите поредна победа извоюва Валентин Иванов от Благоевград, който успя да постигне изключително добро време от 2:30.69 мин, което би го наредило на 7ма позиция в категорията на мъжете. С тази си победа Валентин заслужено стана шампион в сериите по спускане на България за 2016.

При дамите най-бърза бе Виктория Генова с време 3:10.03, а при мъжете над 30 – Димитър Гайдов, който заслужи своята пета поредна победа в сериите с време 2:38.39.

Home Mountain Bike Cup 2016
Виктория Генова/Снимка: Concept Creative

Оспорвана и много интересна надпревара предложиха състезателите в кроскънтри дисцпилината, при която в категорията на мъжете до последния момент не бе ясно кой ще стане победител. В крайна сметка 7-те обиколки по 3-километровия кръгов маршрут най-бързо успя да направи Александър Алексиев с време 1:25:39.12 и преднина от 1:04.8 мин. пред основния си опонент – Емил Стойнев, който остана втори. Трети се класира Максим Георгиев. При дамите първа стана Ася Мицева, следвана от Уенди Гловър и Мария Боянова.

Home Mountain Bike Cup 2016
Кроскънтри, мъже/Снимка: Concept Creative

Следващата седмица в Шумен, пък предстои финалният кръг от Кроскънтри Олимпик шампионата, който ще се окаже решаващ за крайното класиране.

Награждаването на победителите в Българските Колоездчни Серии за 2016 година ще се проведе по време на фестивала Дни на предизвикателствата на 11-13 ноември в УАСГ.

Home Mountain Bike Cup 2016
Кроскънтри/Снимка: Concept Creative

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.