Защо Дизела не участва в Световното първенство

0
 

Сподели

Shares

Световното първенство по планинско бягане се проведе на 11-и септември тази година в Сапарева баня. В него участие взеха над 300 атлети от 35 държави, които се състезаваха в различни категории и дистанции.

Сред тези атлети обаче не беше Кирил Николов – Дизела – Националният шампион на България в дисциплината „Планинско бягане” за 2016 година.

Кирил Николов-Дизела
Кирил Николов-Дизела. Снимка: Камелия Атанасова

Защо Дизела не участва на Световното първенство, организирано от Община Сапарева баня и БФЛА, обясни самият той в публикация на сайта си.

От публикацията става ясно, че БФЛА всъщност никога не е уведомила Кирил Николов дали е приет в Националния отбор, който ще представи страната ни на Световното първенство. Освен това объркване кои атлети и как ще бъдат приемани в отбора настанало, когато критериите за място в отбора били променени непосредствено преди Националния шампионат:

„В началото на сезона като критерий за Световното първенство беше обявено класирането на Националния шампионат. Изискване, което не е написано никъде и беше комуникирано устно. Въпреки това, аз съм се придържал към него и съм се явил на Националния шампионат.” – пише в писмо до Председателя на БФЛА – Добромир Карамаринов, публикувано като част от изявлението, атлетът и продължава:

„Непосредствено преди самия Национален шампионат, обаче, бях информиран, че оповестените до този момент критерии се променят и се въвеждат допълнителни контролни. Те от своя страна щели да бъдат зачетени, само ако някой подобри времената от Националния шампионат.”

Публична информация за това какви са резултатите и как е избран Националният отбор обаче, не е изнесена и до сега, според Дизела.

До решение да не участва в Световното първенство, Кирил Николов стига след като не получава нито писмено, нито устно известие, че е приет в Националния отбор: „До мен не достигна никаква информация, мейл или телефонно обаждане дали съм или не съм в отбора.” Писменото си становище пък, Дизела излага заради невярна информация, изнесена в медиите, и многократно задавани въпроси по случая.

В заключение атлетът пише: „За мен е важно да се знае, че не съм отказвал да се състезавам за България. В това няма никаква логика, което доказват и над 15-те Световни първенства по ориентиране, които имам зад гърба си, като част от националния ни отбор. Вярвам също така, че човек трябва да носи отговорност за думите си и се надявам събитията да се развият по правилния начин.”

Пълното изявление на Кирил Николов-Дизела можете да прочетете тук.

Дизела

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.