По дирите на Джими Чин

0
 

Сподели

Shares

Наскоро разлиствахме един от най-иконичните броеве на списание National Geographic, с материал за младото поколение катерачи в Национален парк Йосемити. Броят е от май 2011 г., а фотографиите на Джими Чин. Ето и една от снимките:

jimmy chin
снимка: Jimmy Chin

Същият ден отворихме и уебсайта на филма The Fourth Phase, който дебютира преди няколко дни по Red Bull TV и бяхме доста изненадани да срещнем това име за втори път същия ден – макар и скрито под позицията помощник-режисьор (second unit director). Така нареченият втори снимачен екип се занимава със заснемането на отделни кадри или цели откъси, които са допълнителен материал за филма и съответно не следят главното действие. Това директно ни светна лампичката, че всички хипнотизиращи природни пейзажи в новия филм на Травис Райс са изскочили директно от въображението на фотографа Чин. Ето, да си припомните един:

fourth phase, фотография, джими чин,
снимка: Jimmy Chin

Последно се бяхме сетили за Джими Чин миналата година, покрай невероятния му документален филм за катерене на големи стени в Хималаите „Меру“. Продукцията спечели наградата на публиката на престижния филмов фестивал Sundance. Сега, вместо да ви отберем любими моменти от четвъртата фаза (на този етап трябва да си купите филма от iTunes, Vimeo, Amazon), ви връщаме пет години по-рано в кариерата на Чин, в двата месеца, които той прекарва под Халф Доум, търсейки да улови най-дълбоката емоция около свободното катерене. Вижте следващото видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.