БГ шампиони по инлайн скейтинг на рампа

0
 

Сподели

Shares

Българските професионални кънкьори на рампа, Павел Митренга и Кирил Траянов, задържаха редовните си позиици в Топ 5 на Европейския шампионат по инлайн скейтинг на рампа. Разпределението на точките до този момент оставя Павел и Киро с големи шансове някой от тях да стане номер едно кънкьор на рампа за Европа. Двамата се класираха съответно втори и трети на последния кръг от събитието, провел се през изминалия уикенд (1-2 октомври) в Барселона. Ежегодното събитие в град Монтана, Montana Spring Sessions, представлява също кръг от въпросния шампионат.

montana spring sessions
визия: Montana Spring Sessions/ на снимката, Кирил Траянов

Състезанието в Барселона, част от програмата на фестивала за изкуства и улична култура BAUM, се състоя във формат jam session. До колкото разбрахме от Павел и Киро, ивентът е бил напомпан с много състезателен хъс и девятки (трикове със завъртане от 900 градуса). Редно е да споменем победителят Николас Можин, от Франция и единствената представителка на нежния пол Дания Аман, от Швейцария. Преди да се определи европйексият шампион за 2016 г., предстоят още два кръга в Италия и Холандия.

Киро и Павел стават част от официалната листа на професионалните кънкьори в света съответно през 2006 г. и 2007 г. Те са част от отбора Team Disaster, както и третият ни професионален кънкьор на рампа Николай Найденов. Още кадри на Team Disaster в следващото видео, монтирано от Киро.

Повече за историята на инлайн скейтинга/ ролер блейдинга/ карането на кънки по много агресивен начин, в света и в България, можете да прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.