360° уикенд прогноза: 1-2 октомври

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза 1-2 октомври

Времето в събота и неделя ще бъде топло и без валежи, но с малко повече облаци. Максималните температури за уикенда се очаква да бъдат около 26-28 градуса, а в Южна България и до 29-30 градуса.

В събота сутринта ще бъде слънчево в цялата страна като само по Черноморието ще има ниска облачност около обяд. Минималните температури ще са около 7-9 градуса, а вятърът ще бъде слаб от югоизток – югозапад. На 1500 м вятърът ще бъде със скорост 4-5 м/с и от югозапад в Западна България, а от юг-югоизток в източната част на страната. Времето ще бъде устойчиво със съвсем малко конвективни облаци само над планините.

В неделя времето ще е по-динамично и въздушната маса по-неустойчива. От запад около обяд ще започват валежи, които ще бъдат най-значителни в Югозападна България, но в централната и източната част на страната ще остане слънчево и без валежи. Вятърът ще остане 3-5 м/с от югозапад на 1500 м.

Най-подходящо за спорт в планината ще бъде в събота, а по Черноморието целият уикенд ще бъде с хубаво време и бриз със сила 4-6 м/с. В събота вълнението ще е незначително, но в неделя ще се засили до 0,7-0,8 м.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.