В търсене на перфектната вълна

0
 

Сподели

Shares

Митовете и легендите съществуват, за да подхранват въображението ни. Да ни подтикват да продължаваме да търсим, да опитваме, никога да не спираме, независимо от трудностите по пътя. Защото точно там, още една крачка напред, зад ъгъла, легендата се превръща в реалност. А раят е тук и сега.

В търсене на перфектната вълна

Да, можеш да чакаш перфектната вълна на онзи спот, където знаеш със сигурност, че ще се случи. И стига прогнозата да се окаже вярна, вълната е там, перфектна. Но заедно с теб ще я чакат още десетки, стотици дори. Къде остава приключението, търсенето, желанието да си пръв и единствен, пионер?

Няма нищо предвидимо, и нищо познато в приключението, в което се забъркват Gauchos del Mar (Каубоите на морето), когато се отправят на пътешествие в търсене на онази митична, съвършена вълна. Из най-затънтените кътчета на Патагония, в най-източните й части, където никой не живее и докъдето няма път. 400 километра, с целия багаж на гърба, в продължение на 53 дни. Там чака една вълна, никога некарана, една вълна, до която за да стигнеш, трябва да преодолееш трудни терени, липса на храна и жесток климат.

Със сърфовете на гърба си и провизии за два месеца, братята Хулиан и Хоакин Азулей се отправят пеш към най-девствената и непристъпна част на Аржентина. В която ако нещо се обърка, няма на кого да разчиташ. В която си сам сред природата, и единственото, което те движи напред, е знанието, че там – някъде напред, е това, към което си се запътил. А помежду ви е само приключението на живота ти.

Резултатът от това приключение е запечатан във филма Península Mitrе.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.