Зрелищни скокове от Стари мост в Мостар

0
 

Сподели

Shares
Тодор Спасов, Мостар
Тодор Спасов, Мостар/Снимка: Red Bull

Седмият кръг от световните серии Red Bull Cliff Diving се проведе на емблематичния Стари мост в Мостар, Босна и Херцеговина. Състезанието по скачане от скала предложи на 20-хилядната публика истинско зрелище и неочаквани обрати.

В Мостар участие взе и скачачът Тодор Спасов. Българинът успя да се представи на високо ниво и това му донесе класиране в челната десятка. Нещо повече, с 313.45 точки атлетът ни успя да задмине в класирането Орландо Дюке – лицето на спорта в световен мащаб и олимпийският шампион от Великобритания – Блейк Олдридж.

Тодор Спасов, Мостар
Тодор Спасов, Мостар/Снимка: Red Bull

За първи път от началото на Световните серии през 2009 „брилянтният британец” Гари Хънт не успя да спечели в три поредни състезания. Класирането от седмия кръг на сериите оглави Михал Навратил от Чехия, който успя да изпълни успешно скок от 27,5 м и да остави Хънт на втората позиция. Въпреки това, британецът все още заема първото място в цялостното класиране, а Навратил остава трети. Предстоят обаче, още два кръга – в Япония и ОАЕ, след които ще стане ясно кой скачач ще се ознаменува с титлата. Второто място в цялостното класиране се заема от мексиканеца Джонатан Паредес, който се класира пети в Босна и Херцеговина.

Михал Навратил, Мостар
Михал Навратил, Мостар/Снимка: Red Bull

За първи път на знаменития мост се състезаваха и дамите. При тях това е пети кръг от сериите, а победителка стана Лисанн Ричард от Канада. Ричард заема второто място в цялостното класиране, като неотлъчно следва водещата за момента Рианън Иффланд. Иффланд завърши на трето място в Мостар.

Лисанн Ричард, Мостар
Лисанн Ричард, Мостар/Снимка: Red Bull

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.