Хибридният апарат с професионални възможности

0
 

Сподели

Shares

Panasonic

За всички любители на фотографията, които тепърва започват да правят своите първи стъпки или искат да разчитат на удобно и функционално устройство, което могат да вземат навсякъде със себе си, но което същевременно предлага високо качество на изображението, от Panasonic представиха новия си полупрофесионален фотоапарат LUMIX DMC FZ2000.

Някои от най-полезните функции и характеристики, с които апаратът е снабден са обективът с 20-кратно оптично приближаване, 1.0-инчовият MOS сензор и възможността за неограничен запис на 4K видео в MOV/MP4 формат.

LUMIX FZ2000 е оборудван с новия обектив LEICA DC VARIO-ELMARIT, който се характеризира с 20-кратно оптично приближаване и F2.8-4.5. Конфигурацията на обектива е съставена от 16 лещи в 11 групи, което отговаря за минималното присъствие на отблясъци и фантомни изображения, а използваният механизъм – Guide-Pole още повече повишава качествата на обектива и го доближава до професионалните видеокамери. Освен това диафрагмата на обектива реагира с лекота на внезапни промени в яркостта, благодарение на вградения галваномер – също често използван при професионалните видеокамери.

Panasonic, LUMIX DMC FZ2000

Новият фотоапарат предлага изключително високо качество на записа, което го издига до стандартите, характерни за професионални апарати. Той предлага възможност за неограничен запис на 4K видео в MOV/MP4 формат и запис на Full HD видео при ултра висока побитова скорост 200 Mbps (ALL-Intra) или 100 Mbps (IPB).

Потребителите могат да избират между форматите MOV, MP4, AVCHD Progressive и AVCHD с различни кадрови честоти, в зависимост от целите си. Специално за професионалистите, системната честота може да бъде превключвана между 59.94Hz (23.98Hz) / 50.00Hz / 24.00Hz. Също така, LUMIX FZ2000 може да извежда образ към външен монитор в реално време чрез опционален HDMI кабел, докато записва видео.

Panasonic

LUMIX FZ2000 е оборудван с високочувствителен 1-инчов MOS сензор с резолюция 20.1 мегапиксела. Големият MOS сензор подобрява отношението сигнал/шум, благодарение на което шумът в образа значително намалява, дори при снимане с висока светлочувствителност. Благодарение на сензора можем да снимаме с голямо приближение обекти в тъмна обстановка.

Освен изброените функции обаче, новото попълнение в семейството фотоапарати на Panasonic, е супер удобно и лесно за употреба. Захватът е специално оформен така, че да понижава напрежението, усещано в ръцете при по-продължително държане, а оптималното разположение на бутоните, регулаторите и другите органи за управление позволява интуитивен контрол на фото- и видеозаснемането.

Panasonic

Очаквайте LUMIX FZ2000 през ноември на българския пазар.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.