Най-бързите в историята на спорта

 
0

Сподели

0Shares
0 0

През август 2016 г. скейтърът Кайл Уестър успя да развие зашеметяващите 143.89 км/ч, спускайки се по хълм в Колорадо. Видеото ни остави със зяпнали уста, не вярвайки на очите си – ако сте го пропуснали, ето го тук.

По този повод решихме да си припомним още няколко ултра бързи човеци, развиващи скорости, от които направо ти настръхват косите.

СКИ: 254.958 км/ч за Иван Оригоне

През март 2016 г. италианецът подобри световния рекорд за най-голяма скорост, развита по време на спускане със ски, във френския курорт Вар. Рекордът всъщност е дело на брат му, Симоне Оригоне, но Иван е по-бърз с 2.5 км/ч и успява да отнеме титлата, която Симоне държи от 2006 г. В същия ден, на същия склон, е подобрен още един рекорд – от италианката Валентина Греджио, която става най-бързата жена на ски, след като постига скорост от 247.038 км/ч.

СНОУБОРД: 203.275 км/ч за Едмонд Пласчик

Стръмният склон във Вар определено е любимо място на любителите на високите скорости, защото на него е поставен и световният рекорд за най-висока скорост, развита със сноуборд. Французинът Едмонт Пласчик успява да подобри, макар и с малко повече от 1 км/ч, предният рекорд, поставен от Дарън Пауълс през 1999 г.

МАУНТИНБАЙК: 223,30 км/ч за Ерик Барон

Едва ли ще се изненадате, като ви кажем къде е поставен рекордът. Точно така, във Вар, Франция. А забележителната скорост, при това развита върху сняг и при ветровити условия, е дело на 54-годишния Ерик Барон, който доказва, че възрастта не е фактор. Предният рекорд е поставен от Барон през 2000 г., когато успява да развие 222,22 км/ч. А през 2002 г. французинът отново прави опит, този път в Никарагуа, по време на който пада толкова лошо, че успява да си извади и двете рамена, и да си счупи бедрената кост и шест ребра – инцидент, заради който цели 8 години не се качва на колело.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.