Най-бързите в безмоторните спортове

0
 

Сподели

Shares

СКЕЙТБОРД: 146.73 км/ч за Питър Конъли

През август 2016 г. скейтърът Питър Конъли успя да развие зашеметяващите 146.73 км/ч, спускайки се по хълм в Колорадо. Видеото ни остави със зяпнали уста, не вярвайки на очите си – ако сте го пропуснали, ето го тук.

По този повод решихме да си припомним още няколко ултра бързи човеци, развиващи скорости, от които направо ти настръхват косите.

ШОСЕЕН ВЕЛОСИПЕД: 334,6 км/ч за Брус Бърсфорд

Знаете ли, че средната състезателна скорост на автомобил от F1 е 260 км/ч? Това е твърде бавно за Брус Бърсфорд, настоящият притежател на световен рекорд за висока скорост в колоезденето, който успя да надмине средната скорост на F1 със 75 км/ч.

Този „луд човек“ успя да достигне 334,6 км/ч, въртейки педалите на велосипед, който беше теглен до 160 км/ч и след това беше пуснат на собствен ход. Записът е направен на равна повърхност на закрито, но все пак въртенето на педалите с тази скорост е просто невероятно.

СКИ: 255,5 км/ч за Саймън Били

На 22 март 2023 г. френският скоростен скиор Саймън Били счупи световния рекорд за най-бързо спускане със ски в La Forêt Blanche с невероятна скорост от 255,5 km/h (158,76 mph).

СНОУБОРД: 203.275 км/ч за Едмонд Пласчик

Стръмният склон във Вар определено е любимо място на любителите на високите скорости, защото на него е поставен и световният рекорд за най-висока скорост, развита със сноуборд. Французинът Едмонт Пласчик успява да подобри, макар и с малко повече от 1 км/ч, предният рекорд, поставен от Дарън Пауълс през 1999 г.

Вижте ВСИЧКИ РЕКОРДИ: Най-бързите безмоторни

МАУНТИНБАЙК: 227,720 км/ч за Ерик Барон

Eдин човек има традиция да поставя рекордите по скорост с маунтин байк и това е Ерик Барон. През 2019 г. (на 56 години) той подобрява за пореден път собствения си рекорд, записвайки забележителната скорост, при това развита върху сняг, от 227,720 км/ч.

Интересен и  тъжен факт е, че през 2002 г. при един от опитите си в Никарагуа французинът пада толкова лошо, че успява да си извади и двете рамена, и да си счупи бедрената кост и шест ребра – инцидент, заради който цели 8 години не се качва на колело.

БЕЙСДЖЪМП / УИНГСЮТ: 333 км/ч за Крис Бърнс

Крис Бърнс умира при инцидент в Швейцария през 2022 г. Във видеото може да видите негов предишен рекорд, в който достига 303 км/ч.

 

ШЕЙНА: 134.36 км/ч за Гай Мартин

Рекордът е поставен през 2014 година от Гай Мартин. Вижте успешния му опит във видеото:

Вижте още:

Най-бързите безмоторни: Уиндсърф

Най-бързите безмоторни: Кънки на лед

Най-бързите безмоторни: Лонгборд

VARNA: от най-важните до най-бързите

Кайт срещу катамаран: Дуел по вятъра

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.