Нови стандарти в снимането при слабо осветление от Panasonic

0
 

Сподели

Shares
Panasonic LX15
Снимка: Panasonic

Нов изключително компактен фотоапарат за креативни фотографи представиха от Panasonic.

LUMIX LX15 установява нови стандарти в снимането при слабо осветление и постигането на „боке“ ефект, при който обектът изпъква пред задния план. Новият фотоапарат е оборудван с високоскоростен F1.4 обектив и голям 1-инчов MOS сензор, а всичките му характеристики са поместени в тънко и стилно тяло с джобни размери.

С помощта на фотоапаратът можем да улавяме най-вълнуващите си мигове не само на снимки, но и на видео, защото LUMIX LX15 предоставя възможността за запис както на 4К снимки, така и на видео.

Panasonic LX15
Снимка: Panasonic

Едно от най-големите предимства на фотоапаратът e възможността за заснемане на чисти и ясни снимки с висока скорост на затвора, дори при слабо осветление. Обективът е F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO-SUMMILUX с 3-кратно оптично приближаване. Освен това обаче, MOS сензорът на апарата се грижи за това да заснемаме чисти образи с ясни детайли дори при много висока светлочувствителност.

За още по-качествени изображения, фотоапаратът е оборудван с технологията DFD за бърз и прецизен автофокус. Технологията съкращава времето за фокусиране, като изчислява разстоянието до обекта чрез анализиране на две изображения с различни нива на рязкост със скорост 240fps.

LUMIX LX15 е изключително подходящ за създаване на прекрасни макро снимки. Най-модерни оптични и дигитални технологии са съчетани в едно, за да се превърне новото попълнение в редиците на Panasonic във фотоапарат за макро снимки с минимално работно разстояние от 3 см. Освен това фотоапаратът е оборудван с функция, която позволява избор на точката на фокусиране дори след като снимката е направена, което допълнително обогатява предимството на LUMIX LX15 при правенето на макро снимки, при които е необходимо изключително прецизно фокусиране.

Panasonic LX15
Снимка: Panasonic

Panasonic интегрира в LUMIX LX15 и новата си функция Post Focus Stacking, която дава възможност на потребителите да заснемат един и същи кадър няколко пъти с различни точки на фокусиране, след което да комбинират заснетите изображения в една снимка и да изберат зоната, която желаят да бъде на фокус.

Други характеристики:

– 5-осев хибриден оптичен стабилизатор на образа, който компенсира заклащането на фотоапарата практически във всички посоки за прецизни и гладки снимки и видеозаписи;
– 120fps високоскоростен запис на видео;
– Лесна безжична свързаност със смартфон чрез Wi-Fi;
– Wi-Fi свързаност (IEEE 802.11 b/g/n) за по-голяма гъвкавост при снимането и за лесно споделяне на заснетите изображения;

Очаквайте LUMIX LX15 през ноември на българския пазар.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.