Приключенски ателиета в Музейко

0
 

Сподели

Shares
Музейко
Снимка: Юлиян Христов

Пресъздадена експедиция и лов на прилепи, под формата на оригами, ще бъдат част от приключенските ателиета на Adventure Kids в Музейко.

Първият детски приключенски фестивал разкрива най-любопитното от екстремните спортове с помощта на професионалисти и разнообразна програма от 7-и до 9-и октомври.

Първият детски приключенски фестивал Adventure Kids, който ще се проведе в Музейко в патньорство с Банско Филм Фест, ще запознае малките посетители с най-интересните моменти от спортното катерене, гмуркането и уменията на природоизпитателите. Екстремните спортове и съпътстващите ги техники ще бъдат представени в поредица от уъркшопи, водени от професионалисти в областта, които ще поведат децата в истинско приключение.

Музейко
Снимка: Юлиян Христов

По време на втория ден от фестивала деца и родители ще се срещнат с Михаил Михайлов и Тихомир Димитров – дългогодишни специалисти в областта на спортното катерене. Сред успехите на Тихомир Димитров е бронзов медал от състезание за Световната купа по ледено катерене, което е най-добрият резултата на българин досега. Сред професионалните занимания на Михаил Михайлов е също така подготовката на деца и тийнейджъри, което е отправна точка в разработването на програма за провеждане на занимания по спортно катерене за детски градини и училища.

Ателие „Катерене“ ще включи кратко представяне на катеренето като екстремен спорт, техниките на осигуряване, новости в екипировката. Децата ще могат да изпробват катерачната стена в „Музейко“ с помощта на инструкторите, а на родителите ще бъде демонстрирано как да направят осигуровка и да екипират детето си.

Музейко
Снимка: Юлиян Христов

Как да не пропуснем най-интересното в дивата природа? Как да имаме незабравими приключения? Всичко това ще разберат посетителите на фестивала по време на ателието „Живот на природоизпитател“, водено от Ния Тошкова – биолог, асоцииран сътрудник, член на Центъра за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучния музей. Ателието ще представи на децата реална професия и възможности за бъдеща реализация и ще покаже, че приключенията могат да бъдат част от живота ни – сега, в XXI век, и тук, в България.

Участниците ще научат интересни факти за животните, които изследва Ния и сами ще влязат в ролята на изследователи. Всички ще могат да видят как се пресъздава полева експедиция, както и ще опитат да уловят прилепни оригами в истински мрежи за прилепи.

Музейко
Снимка: Кольо Бозаков

Ако вашето дете е активно и обича да се занимава с приключенски или други активности, това може да ви донесе награда, която да използвате заедно. Качете снимка, на която детето ви се забавлява с любимия си спорт на фейсбук страницата на списание 360° и можете да спечелите един от пет билета за работилница или кино в рамките на детско-приключенския фестивал AdventureKids.

Още информация за детския приключенски фестивал можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.