Каролина Калибацева с ново постижение

0
 

Сподели

Shares
Kavala Night City Run
снимка: Kavala Night City Run

Каролина Калибацева показа, че не е загубила спортна форма, макар и позагърбила бягането покрай раждането на първото си дете. Тя се класира втора на среднощната бегачна обиколка около гръцкия град Кавала (Kavala night city run), в събота, сред 154 жени. Състезанието е за непрофесионалисти и се провежда в две дистанции, 5 и 10 км. Каролина се състезава в първата.

Каролина Калибацева

Българската бегачка разказа, че решението за участие е станало спонтанно, докато е почивала в курорта със семейството си. Съпругът й, който също се занимава с бягане, й отстъпил възможността за участие в съревнованието, поемайки грижата за петмесечното им бебе. „Макар и кратки, дистанциите от 5 до 8 км са моят прекрасен вариант да мога едновременно да поддържам спортна форма и да не оставям детето си задълго без майка му“, разказва тя в интервю пред РадиоБГ Лондон. Тези думи ни оставят в очакване на следващи включвания на Каролина в други събития с бягане.

Каролина Калибацева
Каролина Калибацева на „Байк и Рън за Чепън 2015“

Каролина се записва за първото си състезание преди три години, като преди това тича само за удоволстиве. Запалва се по спорта от многото бегачи, който разминава по улиците, докато е на бригада в САЩ. След първото си състезателно участие започва често да намира място в челната тройка на класиранията. През 2015 г. бележи постижения на Мальовица рън и Байк и Рън за Чепън, където се класира съответно първа и втора. Споделя, че тренира редовно в софийските паркове, но много повече и харесва да бяга в планината.

Още за Каролина може да научите от интервюто й пред 360°.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.