Шампион по бягане се става с по бира на ден

0
 

Сподели

Shares

В наръчника за трекинг ентусиасти на Апалачиън Трейл – пешеходно трасе, минаващо по продължение на северноамериканската планинска верига Апалачи, дълго 3500 км, пише, че доброто настроениe е по-важен фактор за успеха от силната физическа подготовка. Вероятно това е самата истина, защото последният рекорд за скоростно преминаване на маршрута бе поставен от бегача Карл Мелтцер, който завършвал всеки свой маратонен ден с по една бира (или две).

karl meltzer appalachian trail
снимка: Red Bull

Мелтцер, който се занимава активно с бягане от двадесет години и има дълъг списък с постижения, успява да подобри най-краткото време, отбелязано миналата година, с над 10 часа. Той изминава цялото трасе за 45 дни 22 часа и 38 минути. Новият първенец е на 48 години и е бивш ски-бъм от курорта Блубърд в щата Юта. Освен с добра бира, по време на начинанието Мелтцер разполага и с добра компания – тази на баща му, съпругата му и приятеля му Ерик Белц, които го посрещат на местата за почивка. Тази подкрепа той определя като решаваща за успеха му.

karl meltzer appalachian trail
снимка appalachiantrail.com

Апалачиън Трейл се простира от връх Катадин в щата Мейн до планините Спрингър в щата Джорджия, като прекосява 14 щата общо. Теренът варира между не много стръмни горски пътеки до участъци със скален скрамблинг, а общата денивелационна разлика е 141 580 метра. Статистиката сочи, че само един от четирима души успява да мине трасето от край до край, като с кротка пешеходна крачка това отнема между пет и седем месеца.

За изкуството да хванеш планинската пътека, както и най-интересните пешеходни маршрути в България, Европа и Щатите – четете повече в новия брой ЕСЕН 2016 на Списанието. Ако сте го пропуснали, свържете се с нас и ще го получите на преференциална цена.

ЕСЕН 2016

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.