3 алтернативни къмпинг изживявания

0
 

Сподели

Shares

Ако историите ви за къмпингуване губят оригиналност и започват да отегчават редовната ви аудитория, ето няколко луди идеи, към които да прибегнете през лятото.

Waldseilgarten Höllschlucht
снимка Waldseilgarten Höllschlucht

Горската въжена градина в Хйолшлюхт, Бавария, предлага бивакуване в естремни условия, в които палатката ви виси във въздуха, или от дърво или от скала, подобно на алпийски бивак. Изживяването включва кратък трекинг до локацията за нощувка и собственоръчно построяване на подслона за през нощта, със съдействие от персонала на нестандартния къмпинг. На място имате възможност да засилите уменията си за работа с въже, като се включите в предлаганите дневните обучения за целта. Основно заради високата си цена, подслонът в специалната градина влиза в графата луксозни настанявания.

къмпинг
снимка: Waldseilgarten Höllschlucht

Закритият парк за каравани в сърцето на Берлин продава едно доста сюреалистично изживяване, в което караваната или бунгалото, в което бихте нощували и зеленината, в която бихте изпили кафето си, се намират под покрива на бивша фабрика. Интериорът е удобен и дизайнерски изпипан – нормално за този град, а самото пространство честа локация за социални и културни мероприятия. Цените естествено са повече като на метрополитен хотел, отколкото като на къмпинг (или хостел).

camping hüttenpalast
снимка: Travellettes.net

ВИЖ ОЩЕ: Екстремни места за къмпинг

camping Hüttenpalast
снимка: Hüttenpalast

Калифорнийският курорт Treebones предлага пансион извън всякакви човешки стандарти – в биваци, наподобяващи птиче гнездо. Това са дизайнерски произведения на изкуството, изплетени в короната на дървета от самите клони. Осигурените удобства включват единствено стълба за достъп и дюшек за спане – и разбира се гледка тип „птичи поглед“. В концепцията вероятно влиза и идеята за „любовно гнездо“, тъй като всички налични „къщички“ са с лимит за двама човека.

camping human nest treebones resort
снимка: sarahshermansamuel.com
camping human nest treebones
снимка Ryan Schude

ВИЖ ОЩЕ: Къмпинг във въздуха – да разпънеш палатката по средата на нищото

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.