Есен 2016

 
0

Сподели

0Shares
0 0

ЕСЕН 2016

Излез навън!

“Изкачете планините и извлечете най-доброто от тях. Спокойствието на природата ще се влее във вас, както слънчевата светлина се влива в дърветата. Ветровете ще ви облеят със свежест, а бурите – с енергия, докато грижите отлитат подобно на есенни листа”, Джон Мюр

Спокойно можеше да запълним цялото редакционно с цитати от американския натуралист и писател, и всеки един от тях щеше да си е точно на мястото. Малцина са хората, успели да предадат с толкова малко думи чистата есенция на изживяването сред природата, в планината, далече от хората и ежедневието. Там, където светът се връща към първичната си същност и тупти в естествения си ритъм. Където музиката не е в ушите, а в клоните на дърветата, а сюжетите преливат един в друг с абсолютна празнота, но изпълнени от съдържание. Падащо листо, стъпки от животно, внезапно изсипал се дъжд – излизайки от града, навлизайки дълбоко в дебрите на планината перспективата се изчиства. И заобиколен от хиляди шумове, се движиш в пълна тишина.
Мащабът не е от значение. Нямат значение изминатите километри, дните, скоростта на движение. Ти си, там, и единственото важно е следващата крачка. Направи я.
Не е нужно да стигнеш до Щатите, за да изминеш хиляди километри по пътеката, но все пак си го записваме в плановете за бъдещето. Дотогава се отправяме по билата на Рила, Пирин и Родопи, или леко в близост по пътеките из Европа. Няма значение планината. Важна е само – планината.
И след като цяло лято малко или много се опитвахме да избегнем тълпите, търсейки най-закътаните кътчета, идва нашето време. Пътеките са пусти, но слънцето все още толкова приятно топли, денят е сравнително дълъг, а есента е запазила най-красивите си цветове за онези, осмелили се да я потърсят. Надяваме се да сме успели да ви вдъхновим за повече време навън.

АКЦЕНТИТЕ В БРОЯ:

Дни на предизвикателствата – поредното издание на любимия фестивал с трима интересни гости
Какво се случи в Байк сезон 2016
Хижа на годината 2016 – финалистите в конкурса и коментарите на гласувалите
Ново издание на Планините отблизо
Блейк Самсон – влюбен в България
Сезонът на ултрите – Антония Григорова
Коце Босия – бегачът атракция и световен рекордьор
Ориентировач и световен шампион – Станимир Беломъжев
Рицарите на снежната фурия – Nine Knights
Интервю с Пийт Кабрина – Как се хваща вятъра
Ловец на мигове – Владислав Терзийски
Дом в планината – частните хижи и техните собственици
Накъде? – Любомир Попйорданов за изкуството да хванеш пътя
По билото на планината – пешеходни маршрути в Рила, Пирин и Родопи
Пътеките на Европа – най-интересните планински маршрути на Стария континент
Най-култовите маршрути на Америка
АБВ на туризма – всичко, което трябва да знаете, преди да хванете пътеката
Дача, Турция – нова перла в короната на скалното катерене
Босна и Херцеговина – с колела и с примки
Сърф спотове в Гърция – Дзадзики крю по вълните
Гените ще ти го кажат – спорт, хранене и ДНК

Есен 2016

360° е най-качественото списание на българския пазар – само български авторски материали, качествена фотография и творчески дизайн, 130 грама хартия. От сезон Пролет 2016 цената на брой е 5,95 лв.

Търсете го в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината, в спортните магазини, книжарници, големите търговски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България. Или просто се абонирайте, толкова е лесно.

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Есен 2016

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.