Skate Evolution 2016

0


Дата на събитието: 09.09.2016

Сподели

Shares
Five High Skatepark
Снимка: Five High Skatepark

Този уикенд (9-11 септември) в столицата ще можем да погледаме местните скейт звезди, как мерят сили на специално изградено трасе пред „Арена Армеец София“. Събитието Skate Evolution се организира от Five High и е част от фестивала Game Evolution 2016, който се случва за първа година и събира на едно място традиционни и електронни спортове.

Скейтборд, уличен баскетбол и американски футбол ще се практикуват редом с турнири по League of Legends, CS, Warcraft 3, FIFA и други популярни компютърни игри. Фестивалът е подкрепен от Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“.

Skate Evolution започва в петък следобед със занимания за най-малките. След 17 ч. всички желаещи деца ще получат безплатен урок как се кара скейтборд. Същинската скейтбординг битка ще се състои в съботния ден, като официалните квалификации ще започнат около 13 ч. Райдърите ще могат да демонстрират умения на арена, куотър и няколко бокса. Финалът е насрочен за 17 ч., а излъчените победители от него ще разделят парична награда от общо 1000 лв. Ще ги очакват и комплименти от магазин Contrabanda.

За неделя е замислена по-лежерна атмосфера, със състезания за най-добър трик и формат tricks for treats. От петък следобед до края на неделния ден ще може да се кара свободно на локацията. Саундтракът ще бъде на живо, естествено от хип-хоп музика.

Скейт

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.