360° уикенд прогноза: 10-11 септември

0
 

Сподели

Shares
Заоблачена планина
Снимка: Donna Drury

Уикендът тази седмица ще е еднодневен, но за тези които ще почиват и в събота, времето ще е подходящо за морски спортове.

По Черноморието ще е ветровито и слънчево – 6-8 м/с от североизток-изток , но със слабо вълнение – 0,4-0,5 м и температура на водата 23-24 градуса. В западната част на страната въздушната маса ще е неустойчива и ще има слаби превалявания, най-значителни над Пирин и Рила. Вятъра ще е от изток – югоизток 3-5 м/с при земята и 7-10 м/с на 1500 м. По-ветровито ще е на север от Стара планина, където при земята скоростта ще е 5-6 м/с.

В неделя въздушната маса ще остане неустойчива и ще духа източен вятър – 2-5 м/с при земята. Максималните температури ще са до 22-25 градуса. Около обяд ще започне значително заоблачаване и след 14 часа ще има краткотрайни превалявания. Най-значителни валежите ще бъдат над Централна Стара планина и високите части на Родопите и Рила.

Вятърът следобед ще е от североизток , 5-7 м/с, по-слаб в Южна България. Над планините ще е облачно, а високите части ще бъдат закрити от облаци. Вятърът ще бъде източен – над 1500 м около 6-8 м/с.

По Черноморието и в Източна България също ще е облачно и в неделя ще има слаби превалявания. Вятърът ще остане източен 5-7 м/с. Вълнението ще се усили до 0,8-1 м , а южно от Бургас до 1,2 м, където и вятърът ще е по-силен.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.