Зелени дни и тази година

0


Дата на събитието: 30.09.2016

Сподели

Shares

Зелени дни 2016

Между 30-и септември и 2-ри октомври в пространството между Народния театър и площад „Александър Батенберг“ ще се проведе седмото издание на ежегодния фестивал-изложение „Зелени дни”.

Тази година по време на фестивала ще имаме възможност да участваме в интересни работилници сред които за компостиране, разделно събиране, отговорно ползване на продукти. В рамките на фестивала ще бъде представена инициативата „Умна раница”, която представя идеи за по-малко боклук в планината и ще бъде прожектиран филмът „Глобалната ферма”, посветен на малките производители на селскостопанска продукция.

Над 30 изложители ще представят натурални храни, напитки и козметика, интересни дестинации за пътуване в България, зелени къщи, магазини за планинска екипировка и къмпинг. Своето място ще намерят и редица организации, представящи своите каузи и зелени идеи.

Сред основните теми, които ще бъдат засегнати по време на „Зелени дни” ще бъдат тези за възможностите за развитие на българското село, устойчивата градска среда на София, както и природните паркове и защитените зони „Натура 2000”.

Освен това целият първи октомври ще бъде посветен на планината и малките производители, обединени в проект „За Балкана и хората”.

В програмата на фестивала-изложение са включени и редица спортни и културни мероприятия. Ще бъдат организирани състезания по колоездене и катерене, както и йога събития и други. Акцент в програмата ще бъдат събития, посветени на бягането и колоезденето като екологични спортове и здравословни начини за придвижване както сред природата, така и в градовете.

Освен във фестивалното пространство, изнесени събития ще се проведат и на локации като „Дом на киното” и „Клуб на пътешественика”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.