Придвижи се разумно

0
 

Сподели

Shares
Разумно придвижване в града
Снимка: Яне Голев

До 15-и септември в градинката „Кристал” ще остане изложбата „Лицата на разумното придвижване в града”.

В нея са събрани фотографии на хора, предпочели разумни начини за придвижване в града – велосипед, тротинетка, електрически автомобил, лонгборд, градски транспорт и пеша. Фотограф е Яне Голев.

Всеки участник в изложбата сам е избрал алтернативния начин за придвижване в града, защото движението в града го кара да се чувства добре, а в същото време допринасят и за намаляването на замърсяването на градския въздух.

Разумно придвижване в града
Снимка: Яне Голев

Участниците споделят още, че този избор ги освобождава от оковите на паркирането и задръстванията, дава им възможност да се раздвижат физически, да се събудят преди дългия работен ден или да се отърсят от натрупания стрес след работа, както и да усетят града и средата, в която живеят, по съвсем нов начин.

Целта на изложбата е да вдъхнови повече хора да предприемат разумно придвижване в града. Тя е подгряваща за предстоящото събитие „Европейска седмица на мобилността”, което ще се проведе от 16-и до 22-ри септември в София.

Европейска седмица на мобилността

Самата „Европейска седмица на мобилността” е кампания, която ще се проведе в периода от 16-и до 22-ри септември. Целта ѝ е да обърне внимание на предимствата при комбиниране на различни видове придвижване – градски транспорт, велосипед, автомобил, пеша.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.