Весо Овчаров с участие на Световно първенство

0
 

Сподели

Shares
Весо Овчаров, Световна купа, Анеси, Франция
Весо Овчаров, Световна купа, Анеси, Франция

Световното първенство по акробатичен парапланеризъм се провежда от 27-и август до 4-и септември край езерото Анеси, Франция. В него участие взима и българският парапланерист Веселин Овчаров.

28-и август беше първият състезателен ден, след който Весо се нареди на осмо място в класирането при соло изпълненията. Ето какво каза той за представянето си:

„Оскъдна височина от едва 350 м през ден първи. Това направи избора на маневри много деликатен. Повечето пилоти избраха сложни съчетания и това им попречи да се класират добре. Аз също имах желание да покажа по-добри и нови маневри, които овладях в последно време, но постъпих тактически и летях по-просто съчетание. За сметка на това височината ми стигна и изпълних съчетанието чисто и без грешки. Пропуснах само рафта, но се класирах в десетката, което е добре за мен, имайки предвид само двете седмици тренировки с новата екипировка, за разлика от повечето колеги, които имат в пъти по-голяма подготовка…”

Весо Овчаров, Световна купа, Анеси, Франция
Весо Овчаров, Световна купа, Анеси, Франция

Световното първенство ще „произведе” в края си световни шампиони при мъжете и жените, състезаващи се соло, отборен световен шампион, световни шампиони от двойките, състезаващи се синхронно.

В дните от състезанието пилотите ще изпълнят между 5 и 6 ръна. Състезанието се провежда от Световната федерация по въздушни спортове, което означава, че всеки пилот има право да изпълни всеки трик само по веднъж и в едно съчетание. Всяко следващо съчетание трябва да съдържа напълно различна комбинация от трикове, за да се гарантира, че някой пилот няма да завърши състезанието, повтаряйки едни и същи „номера”.

Докато Весо Овчаров се състезава във Франция пък, всички ние в България можем да се насладим на изложбата му с летателни кадри от целия свят. Тя се намира в градинката пред Народния театър, където ще остане до 4-и септември, и е съставена от 32 пана с летене из света.

Весо Овчаров - изложба

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.