7500 км със SUP през Атлантика

0
 

Сподели

Shares

Крис Бъртиш – известен в сърф средите с победата си на биг уейв състезанието от 2010 г. Mavericks Surf Contest. Сега обаче той се отправя на една по-различна, но не по-малко предизвикателна мисия.

Chris Bertish

През декември 2016 г. Крис ще се опита да стане първият човек, успял да пресече Атлантическия океан със SUP. 7500 км, 120 дни, сам, без чужда помощ, в открити води. Пътуването му ще започне от брега на Мароко, през Канарските острови, през океана до Карибите и финала във Флорида.

Опитът на Крис идва близо година след друга подобна инициатива – тази на французина Никола Жаросе, който също се опита да прекоси Атлантика със SUP, но няма и един ден по-късно, се отказа и почти успя да се удави. Само можем да се надяваме, че Крис Бъртиш, който държи настоящия рекорд по най-дълго изминато разстояние със SUP в рамките на 12 часа, ще има по-голям успех.

Chris Bertish

Проектът на Крис не е породен просто от желанието за поставяне на рекорди и изпитание на човешките възможности в екстремни условия, а е обвързан с няколко благотворителни каузи, насочени към подобряване живота на децата в Южна Африка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.